Nebūs kriminālprocesa par noplūdušo video no ātrās palīdzības ar politiķi Vilku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Valsts policija (VP) atteikusies sākt kriminālprocesu saistībā ar noplūdušo video, kurā ātrās palīdzības mašīnā, agresīvi uzvedamies un izsakoties redzams bijušais Rīgas domes deputāts Andris Vilks.

Policijā paskaidroja, ka šajā gadījumā netika saskatītas noziedzīga nodarījuma pazīmes. Līdz ar to administratīvā atbildība būs jāvērtē Datu valsts inspekcijai (DVI), kas iepriekš aģentūrai LETA norādīja, ka informācija no policijas par šo apstākli vēl nebija saņemta.

Savukārt pirms tam DVI norādīja, ka iestādes rīcībā esošā informācija liecina par noziedzīga nodarījuma pazīmēm, līdz ar to, iespējams, attiecīgā jautājuma izvērtēšana ietilpst policijas kompetencē. Tāpēc toreiz DVI lūdza VP Galvenās Kriminālpolicijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldi sniegt DVI informāciju par to, vai ir uzsākts kriminālprocess.

LETA jau ziņoja, ka Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) paredzēja veikt iekšēju pārbaudi un vērsties tiesībsargājošajās iestādēs saistībā ar noplūdušo video.

Oktobra vidū Rīgas dome apstiprināja Vilka lēmumu pirms termiņa nolikt domes deputāta pilnvaras. Attiecīgais lēmumprojekts sagatavots pēc paša Vilka iesnieguma. «Tā kā šā gada 28.septembrī es izstājos no nacionālās apvienības «Visu Latvijai«-»Tēvzemei un brīvībai/LNNK» (VL-TB/LNNK), neredzu iespēju turpmāk pildīt Rīgas domes deputāta pienākumus,» iesniegumā norādījis politiķis.

Kā ziņots, Vilks pēc nelielas vilcināšanās nolēma izstāties no VL-TB/LNNK, kā arī nolikt Rīgas domes deputāta mandātu, jo tika publiskots video, kurā redzams, kā politiķis dzērumā neadekvāti uzvedas neatliekamās medicīniskās palīdzības mašīnā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu