Hamiltons laimīgs par Sennas čempiona titulu skaita panākšanu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Par trīskārtējo Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionu kronētajam britu braucējam Lūisam Hamiltonam šī gada tituls kļuvis par svarīgāko dzīvē, jo viņš panācis leģendārā brazīlieša Airtona Sennas rādītāju, izteicies sportists.

«Šis ir lieliskākais brīdis manā dzīvē,» uzreiz pēc uzvaras svētdien notikušajā ASV «Grand Prix» savai «Mercedes» komandai teica brits, kurš iepriekš par pasaules čempionu bija kļuvis arī 2008. un 2014.gadā.

Vēlāk viņš skaidroja, ka

īpaši laimīgs ir tāpēc, ka ar trim čempionu tituliem panācis Sennu.

«Man tas bija mērķis,» stāstīja Hamiltons. «Vēlējos iegūt trīs titulus, tikpat, cik bija Airtonam. Viņš nebija no vienas valsts ar mani, bet viņš bija puisis, kurš bērnībā mani iedvesmoja. Nezinu, kas tagad sekos tālāk. Vairs ne pēc kā netiecos, bet skatīšos, cik tālu varu tikt.»

Hamiltons izteicās, ka cer iedrošināt bērnus, lai viņi ticētu sev.

«Kad biju jaunāks, vēlējos būt Airtons Senna vai Supermens.

Ceru, ka viņi jutīsies tāpat kā es un tieksies pēc sapņiem.»

Iespējas izcīnīt titulu Hamiltonam radās, kad sacensību 49.aplī ārpus trases izbrauca viņa komandas biedrs Niko Rosbergs, kurš tobrīd bija līderis.

«Tik daudz reižu likās, ka esmu zaudējis sacīkstēs, jo Niko bija ātrs, tomēr ne brīdi nepadevos,» stāstīja Hamiltons. «Pēdējos apļos, kad čempiona tituls bija deguna galā, domāju, vai dabūšu to. Viss bija tik tuvu, ka pat varēju sasmaržot to.

Traki iedomāties, ka esmu trīskārtējs F-1 pasaules čempions.»

«Jutos labi, tomēr tad viss aizgāja nepareizā virzienā. Nesaprotu to,» Rosbergs atzina, ka izbraucis no trases lēnā līkumā. «Tobrīd nekas nebija saistīts ar veiksmi - man pietrūka meistarības.»

Sacensību pirmajā līkumā svētdien Hamiltons izspieda no trases Rosbergu, kas «Mercedes» komandai licis satraukties, vai atkal starp braucējiem neuzvirmos konflikts.

«Mēs to apspriedīsim ļoti mierīgi, bet stingri,» uzsvēris «Mercedes» komandas vadītājs Toto Volfs. «Tobrīd varēja notikt kaut kas nenovēršams.»

«Pirmais līkums nebija izšķirošs sacensībām, jo biju spējīgs atgūties,» pēc sacensībām par šo jautājumu Rosbergs izteicās mierīgi.

«Tomēr viņš uzbrauca man virsū, un tas bija viens solis par daudz.»

F-1 titulētākais braucējs ar septiņiem pasaules čempiona tituliem ir vācietis Mihaels Šūmahers. Piecas reizes par labāko kļuva Huans Manuels Fanhio no Argentīnas, bet pa četrām - francūzis Alēns Prosts un pašreizējais «Ferrari» braucējs Sebastjans Fetels no Vācijas.

Pa trim tituliem ir sešiem braucējiem, bet Hamiltons panācis Džekiju Stjuartu titulētākā britu sportista godā.

Līdz F-1 sezonas beigām atlikuši vēl trīs posmi, bet tajos Rosbergam ar Fetelu nāksies vien sadalīt vicečempiona titulu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu