«Toyota» janvārī-septembrī ir pasaules auto tirgus līderis

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toyota

Japānas autoražotājs «Toyota» šā gada pirmajos deviņos mēnešos ir pārdošanas līderis pasaules automašīnu tirgū, apsteidzot no Vācijas autobūves uzņēmumu «Volkswagen» (VW) un ASV «General Motors» (GM), liecina pirmdien publiskotie dati.

«Toyota» janvārī-septembrī visā pasaulē pārdeva 7,498 miljonus spēkratu, kas ir nedaudz vairāk kā VW janvāra-septembra pārdošanas rādītājs 7,43 miljoni automašīnu.

ASV bāzētā kompānija «General Motors» saglabāja trešo vietu, deviņu mēnešu laikā visā pasaulē pārdodot 7,2 miljonus automašīnu.

VW pirmajā pusgadā apsteidza «Toyota», kas bija pirmā reize, kad Vācijas kompānija kļuva par pasaules automašīnu tirgus pārdošanas līderi. Tomēr, tuvojoties gada beigām, tā pārdošanu var būtiski ietekmēt gāzu izmešu skandāls, kas izcēlās pagājušajā mēnesī.

Detroitā bāzētā GM, kas ražo «Chevrolet», «Opel», «Buick» un «Cadillac» zīmola automašīnas, vairāk nekā 70 gadu ierindojās visvairāk pārdoto automašīnu saraksta galvgalī, līdz 2008.gadā «Toyota» izdevās gada laikā pārdot vairāk spēkratu nekā GM.

Pēc līdera pozīcijas zaudēšanas 2011.gadā zemestrīces dēļ, «Toyota» to atguva 2012.gadā un saglabāja visus pēdējos gadus. «Toyota» pērn kļuva par pirmo autoražotāju vēsturē, kas pārdevis vairāk nekā desmit miljonus spēkratu visā pasaulē gada laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu