Naktī Rīgu skāris pērkona negaiss un krusa; lietusgāzes vietām turpinās

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirmdien ap plkst.4 pāri Rīgai gāja pērkona lietusgāzes un krusa, kā arī lielas vēja brāzmas, kuru spēks vietām sasniedza 19 metru sekundē, liecina meteoroloģiskā informācija.

Rīgā, jūras līcī un Saulkrastu apkaimē reģistrēti 58 zibens spērieni. Pērkona lietusgāzes izveidojās virs Rīgas jūras līča un tālāk devās uz Vidzemi, skarot galvenokārt reģiona dienvidrietumu daļu, kā arī uz Zemgali un Sēliju.

Pirmdienas rītā valsts centrālajā un dienvidaustrumu daļā vēl turpinās lietusgāzes. Mākoņu daudzums Latvijā ir neliels un mainīgs.

Pūš mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš, tā ātrums brāzmās daudzviet sasniedz 10-13 metru sekundē.

Gaisa temperatūra +4..+7 grādi, pretvēja piekrastē līdz +10 grādiem.

Rīgā daļēji mākoņains laiks, vietām īslaicīgi līst. Rietumu, ziemeļrietumu vējš uz brīdi pierimis. Gaisa temperatūra +5..+7, pilsētas ziemeļos līdz +9 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +5,2 grādiem Alūksnē līdz +11,7 grādiem Ventspilī.

25.oktobra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +27 grādi Spānijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra pirmdienas rītā -5..-7 grādi vietām Skandināvijā, Alpu kalnos un Krievijā, kā arī -10 grādu Islandē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu