Gudļevskis aizvada lielisku maču un tiek atzīts par spēles trešo zvaigzni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis sestdien demonstrēja lielisku sniegumu savā Nacionālās hokeja līgas (NHL) atgriešanās mačā, taču viņa pārstāvētā Tampabejas «Lightning» komanda viesos ar 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Čikāgas «Blackhawks» vienībai.

Zīmīgi, ka abas komandas tikās pērnās sezonas Stenlija kausa finālā, kurā līdz četrām uzvarām ar 4-2 pārāki bija Čikāgas hokejisti.

Savukārt sestdienas mačā abas komandas pamatlaikā nespēja gūt vārtus un vienībām bija jāaizvada piecu minūšu papildlaiks. Tā pašā sākumā «Blackhawks» uzbrucējs Džonatans Tēvzs meistarīgi apspēlēja divus «Lightning» hokejistus, nonākot viens pret viens ar Gudļevski. Pirmo Tēvza metienu latvietis atvairīja, taču atkārtotais metiens bija netverams un uzvaru ar 1:0 izcīnīja Čikāgas komanda.

Gudļevskis šajā mačā atvairīja 31 no 32 pretinieku komandas mestajām ripām, par ko viņam piešķīra mača trešās zvaigznes godu.

Savukārt par pirmo spēles zvaigzni tika atzīts «Blackwahks» vārtsargs Korijs Kraufords, kurš atvairīja visus 17 «Lightning» hokejistu metienus.

Patlaban 23 gadus vecais Gudļevskis piektdien tika izsaukts no Tampabejas vienības fārmkluba Sirakjūsas «Crunch», kas sacenšas Amerikas Hokeja līgā (AHL). Gudļevskis šosezon «Crunch» rindās aizvadījis divas spēles, kurās guvis divas uzvaras, atvairot 53 no 57 pretinieku metieniem.

Pirms sezonas no neaizsargāto spēlētāju saraksta «Lightning» piesaistīja Kevinu Pulēnu, kurš sezonas sākumā bija tās otrais vārtsargs. Tomēr sestdien viņš tika ievietots neaizsargāto spēlētāju sarakstā.

Līdz šim Gudļevskis NHL regulārajā turnīrā piedalījies tikai vienā mačā, kad 2014.gada 11.aprīlī atvairīja 36 no 38 metieniem duelī ar Kolumbusas «Blue Jackets». Tāpat tajā sezonā viņš arī devās laukumā divās Stenlija kausa spēlēs.

Kā zināms, Bišopa dublieris šosezon būs jaunais krievs Andrejs Vasiļevskis, tomēr viņš tikai pirmdien atsāks treniņus pēc operācijas, kas septembrī tika veikta, lai likvidētu asins sarecējumu. Paredzams, ka vispirms Vasiļevskis aizvadīs pāris mačus «Crunch» rindās, lai atgūtu spēļu praksi.

Tikmēr sesto zaudējumu astotajā šīs sezonas spēlē piedzīvoja latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo «Sabres», kas sestdien savā laukumā ar 3:4 (1:1, 1:2, 1:1) piekāpās Ņūdžersijas «Devils».

Ar diviem gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli «Devils» labā izcēlās Edams Henriks, palīdzot savai komandai izcīnīt ceturto uzvaru pēc kārtas.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 15 minūtes un 53 sekundes, izdarot vienu metienu pa vārtiem, veicot trīs spēka paņēmienus un noslēdzot maču ar neitrālu lietderības koeficentu.

Šīs sezonas astoņos mačos Girgensons pie rezultativitātes punktiem vēl nav ticis.

Kā zināms, pēdējos divus gadus «Sabres» komanda bijusi vājākā līgā. Šosezon pie «Sabres» stūres vairs nav Latvijā pazīstamais kanādiešu speciālists Teds Nolans un vārtsargu treneris Artūrs Irbe. Viņu vietā klubs piesaistījis jaunu galveno treneri Denu Bailsmu, bet kā palīgus pieredzējušo Teriju Mareju, kurš kā galvenais treneris NHL aizvadījis 15 sezonas, Deivu Bāru un Denu Lambertu, kurš pagājušajā sezonā kā Kelounas «Rockets» vienības galvenais treneris kļuva par Rietumu hokeja līgas (WHL) čempionu.

Iepriekšējā sezona Girgensonam kājas savainojuma dēļ noslēdzās priekšlaicīgi, kas viņam liedza pārstāvēt Latvijas izlasi pasaules čempionātā. Tiesa, savā otrajā NHL sezonā latvietis 61 mačā guva 15 vārtus un veica 15 rezultatīvas piespēles, kas pagaidām ir viņa labākais rādītājs.

Ar 12 punktiem deviņos mačos «Lightning» ieņem otro vietu Atlantijas divīzijā, būdama ceturtā spēcīgākā komanda Austrumu divīzijā. Tikmēr «Sabres» ar četriem punktiem astoņos dueļos atrodas astotajā, pēdējā, pozīcijā Atlantijas divīzijā, kā arī ir 15.vietā starp 16 Austrumu konferences vienībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu