Lidostā ziemas sezona - iespējams doties uz 69 galamērķiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ziemas sezonā, kas sāksies svētdien, no starptautiskās lidostas «Rīga» būs iespējams doties uz 69 galamērķiem, pavēstīja lidostas Komunikācijas vienības vadītāja Sarmīte Rinmane.

Viņa atzīmēja, ka ziemas sezonā lidojumus no starptautiskās lidostas «Rīga» nodrošinās 21 aviopārvadātājs - «airBaltic», «Aeroflot», «Air Cairo», «Belavia», «Brussels Airlines», «Corendon Airlines», «Finnair», LOT, «Lufthansa», «Norwegian», «Onur Air», «Ryanair», «Swiss International Air Lines», SAS, «Transaero», «Turkish Airlines», «Turkmenistan Airlines», «Utair», «Ukraine International Airlines», «Uzbekistan Airways» un «Wizz Air».

Tostarp salīdzinājumā ar iepriekšējo ziemas sezonu aviosabiedrība «Aeroflot» no 25.oktobra palielinās lidojumu skaitu uz Maskavu (Šeremetjeva lidosta) – no 21 uz 28 lidojumiem nedēļā. Savukārt zemo cenu kompānija «Wizz Air» izpildīs divreiz vairāk reisu uz Londonas Lutonas lidostu, veicot 14 lidojumus nedēļā.

Savukārt no 27.oktobra aviokompānija «Ryanair» sāks lidojumus uz Berlīnes Šēnfeldas lidostu, izpildot septiņus lidojumus nedēļā, bet no 31.oktobra «Air Cairo» sāks čarterlidojumus reizi nedēļā uz Hurgadu Ēģiptē.

Tāpat no 26.decembra «airBaltic» nodrošinās lidojumus reizi nedēļā uz Veronu Itālijā un Zalcburgu Austrijā.

Aģentūra BNS iepriekš vēstīja, ka Krievijas ekonomiskās attīstības ministrs Aleksejs Uļukajevs izteicies, ka vienīgais iespējamais risinājums attiecībā uz finanšu grūtībās nonākušo Krievijas lielāko privāto aviokompāniju «Transaero» ir tās bankrots.

Komentējot šo informāciju, Rinmane aģentūrai BNS norādīja, ka «Transaero» lidostai savu pieteikumu par ziemas sezonas lidojumu nodrošināšanu ir iesniedzis, un ar jautājumiem par to, vai aviopārvadātājs būs spējīgs noorganizēt lidojumus, aicināja vērsties pie «Transaero» pārstāvjiem.

Starptautiskā lidosta «Rīga» ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu