Džordžam Klūnijam prasa atklāt honorāru apmēru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Sabiedrības iniciatīvu vietnē «Care2» ievietota jauna petīcija, kurā Holivudas aktierim Džordžam Klūnijam prasīts atklāt filmu honorāru apmēru, vēsta izklaides ziņu portāls WENN.

Šomēnes aktrise Dženifera Lorensa esejā nopēla kinoindustrijas nevienlīdzīgo atalgojumu vīriešiem un sievietēm. Viņai piebalsoja vairākkārtējais ekrāna partneris Bredlijs Kūpers, aicinot pārējos aktierus «būt atklātākiem» par saņemtajiem honorāriem, lai šovbiznesā strādājošās sievietes varētu prasīt līdzvērtīgu samaksu.

Vietnē «Care2» ievietota petīcija, kurā psiholoģe un feministe Džūlija Rodrigesa aicina Klūniju atklāt informāciju par saņemtajiem honorāriem. Petīciju parakstījuši vairāk nekā 18 000 cilvēku.

«Ir viegli noraidīt tādu profesionāļu kā Dženifera Lorensa bažas, jo viņa ir tik privileģētā statusā, kādu lielākā daļa no mums nekad neiepazīs. Taču tas ir fakts, ka seksisms Holivudā atspoguļo mūsu kultūrā pastāvošo seksismu,» raksta Rodrigesa. «Vienalga, vai sievietei maksā par vairākiem miljoniem vai pāris dolāriem mazāk nekā kolēģiem vīriešiem, 2015.gadā nevienlīdzīgs atalgojums nav pieļaujams.»

«Džordžs Klūnijs ir iestājies par taisnīgumu visā pasaulē. Ceru, ka viņš piekritīs cīnīties par vienlīdzīgu atalgojumu savā industrijā!» norāda Rodrigesa.

Kā jau ziņots, 25 gadus vecā Lorensa rakstā aktrises Lenas Danhemas vietnē «Lenny» atklāja, ka tikai pēc kinostudijas «Sony» e-pasta vēstuļu noplūdināšanas internetā esot uzzinājusi, ka filmas «American Hustle» («Amerikāņu afēra») vīriešu dzimuma aktieri saņēmuši ievērojami lielāku atalgojumu.

«Manu lēmumu pieņemt lomu bez cīniņa ietekmēja tas, ka gribēju saglabāt par sevi patīkamu iespaidu. Negribēju, lai mani uzskata par stūrgalvīgu un izlutinātu,» esejā rakstīja Lorensa. «Tolaik tā šķita laba doma, taču tad internetā ieraudzīju aktieru honorārus. Es sapratu, ka nevienam vīriešu dzimuma aktierim nav jāuztraucas, ka viņu uzskatīs par prasīgu vai izlepušu.»

Vienā no «Sony» nopludinātajiem e-pastiem aktrise Andželīna Džolija tika nodēvēta par «izlutinātu dāmīti ar niecīgu talantu». «Kaut kāda iemesla dēļ es nespēju iedomāties, ka ko tādu teiktu par vīrieti,» raksta Lorensa.

Kā jau ziņots, biznesa žurnāls «Forbes» pasludināja Lorensu par aizvadītā gada visvairāk pelnošo aktrisi. Viņas gada ienākumi lēsti ap 52 miljoniem ASV dolāru (45,7 miljoniem eiro).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu