Viesuļvētra apdraud F-1 ASV «Grand Prix» izcīņas norisi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Spēcīgs lietus un zibeņi piektdien lika atcelt Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 16.posma - ASV «Grand Prix» - otro treniņbraucienu sesiju. Sestdienas rītā, kaut iepriekš tika izziņots par trešā treniņa atcelšanu, to tomēr pēdējā brīdī aizvadīja, bet vēlāk gaidāmā kvalifikācija joprojām ir zem jautājuma zīmes.

Arī Teksasu skārušas piektās kategorijas viesuļvētras «Patrīcija» sekas un otrais treniņbrauciens piektdien nemaz netika uzsākts, jo tuvās zibeņošanas dēļ tiesnešiem nebija iespējams strādāt. Savukārt cerības aizvadīt treniņu vēlāk tika dzēstas, jo apstākļi nebija piemēroti medicīniskā helikoptera lidošanai.

Savukārt sestdien, turpinoties spēcīgam lietum, organizatori pavēstīja, ka izlēmuši neatvērt trasi skatītājiem līdz plkst.12 pēc vietējā laika (plkst.19 pēc Latvijas laika). Kaut tas lika noprast, ka trešais treniņš ir atcelts, pēdējā brīdī tika nolemts to aizvadīt tukšu tribīņu priekšā.

Ļoti slapjos laika apstākļos labāko rezultātu uzrādīja pašreizējais pasaules čempions un galvenais šīs sezonas titula pretendents Lūiss Hamiltons no «Mercedes» komandas - minūte un 59,517 sekundes. Viņam vairāk nekā 0,8 sekundes zaudēja vācietis Sebastjans Fetels («Ferrari»), bet trešais palika Niko Hilkenbergs no «Force India» komandas.

Tikmēr otrs «Mercedes» pilots Niko Rosbergs šoreiz palika devītais.

Kvalifikācijai sestdien plānots sākties plkst.21 pēc Latvijas laika, tomēr ir liela iespēja, ka tā varētu tikt pārcelta uz svētdienas rītu, kad tiek solīta apstākļu uzlabošanās. Savukārt, ja kvalifikācija tiks atcelta pavisam, braucēji uz starta stāsies pēc trešā treniņa rezultātiem un pirmajā rindā blakus Hamiltonam būs Hilkenbergs, jo Fetelam gaidāms desmit starta vietu sods.

2004. un 2010.gadā taifūnu dēļ Japānas «Grand Prix» kvalifikācijas sesijas sestdien tika atceltas un aizvadītas svētdienas rītā.

Tāpat piektdien apstiprināts, ka nākamajā sezonā «Lotus» komandu pārstāvēs brits Džolians Palmers, kurš ir kādreizējā F-1 pilota Džonatana Palmera dēls. Viņš aizstās francūzi Romēnu Grožānu un būs venecuēlieša Pastora Maldonado komandas biedrs.

2014.gada GP2 čempions šogad bija «Lotus» rezerves pilots.

Tikmēr Grožāns nākamajā sezonā pārstāvēs čempionāta jaunpienācējus «Haas».

Pirms tam piektdien pirmajā treniņbraucienu sesijā slapjos laikapstākļos labākais bija Rosbergs, kurš labākajā mēģinājumā Rosbergs apli veica vienā minūtē un 53,989 sekundēs, par 1,235 sekundēm apsteidzot «Red Bull» braucēju krievu Daniilu Kvjatu, kuram sekoja viņa komandas biedrs austrālietis Daniels Rikjardo.

Savukārt uzreiz aiz pirmā trijnieka bija spānis Karloss Sainss («Toro Rosso») un Hamiltons.

Hamiltons jau svētdien var otro gadu pēc kārtas kļūt par pasaules čempionu, ja viņam svētdien sacensībās izdosies iegūt par vismaz deviņiem punktiem vairāk nekā Fetelam un par diviem punktiem vairāk nekā Rosbergam.

Fetels piektdien pirmajā treniņā bija sestais, bet svētdien viņam būs jāsamierinās ar desmit starta vietu sodu, jo šajā posmā vācietis izmanto jau piekto dzinēju šosezon.

Sacensību sākums svētdien plānots plkst.21 pēc Latvijas laika.

Čempionāta kopvērtējumā pēc 15 posmiem drošs līderis ar 277 punktiem ir Hamiltons, kuram pār otrajā vietā esošo Fetelu ir 66 punktu pārsvars. Tikmēr Rosbergs ar 229 punktiem ir trešais.

Sezonas atlikušajos četros posmos sportistiem maksimāli vairs iespējams tikt vien pie 100 punktiem. Hamiltons līdz šim par pasaules čempionu kļuvis 2008. un 2014.gadā.

Ceturtais ar 123 punktiem ir pieredzējušais soms Kimi Reikenens («Ferrari»), kuram 12 punktus zaudē «Williams» braucējs soms Valteri Botass, bet 109 punktus guvis viņa pieredzējušais komandas biedrs brazīlietis Felipe Masa.

Šosezon F-1 piloti sacenšas 19 posmos, no kuriem pēdējais notiks 29.novembrī Abū Dabī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu