ASV aizsardzības ministrs paredz jaunas desantnieku operācijas pret «Islāma valsti»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV aizsardzības ministrs Eštons Kārters piektdien paziņoja, ka varētu būt gaidāmas jaunas desantnieku operācijas pret džihādistu grupējumu «Islāma valsts» pēc šonedēļ notikušās operācijas Irākā, kurā tika atbrīvoti desmitiem gūstekņu.

Ceturtdien ASV īpašo uzdevumu desantnieki kopā ar kurdu zemessardzi veica operāciju pret džihādistu cietumu, kuras gaitā tika izglābti 70 gūstekņi, tostarp 20 Irākas drošības spēku pārstāvji.

Uzbrukums cietumam netālu no Havidžas tika īstenots pēc informācijas saņemšanas, ka gūstekņi masveidā tiks iznīcināti.

Operācijas gaitā ASV ieguva «ļoti svarīgu izlūkinformāciju» par «Islāma valsti», paziņoja Kārters. «Es sagaidu, ka mēs kaut ko līdzīgu darīsim turpmāk.»

Pēc viņa teiktā, daļa gūstekņu apstiprinājuši, ka viņus tajā dienā bija paredzēts nogalināt, viņiem jau bijuši izrakti kapi.

Operācijā dzīvību zaudēja viens amerikāņu karavīrs, kas bija pirmais ASV zaudējums Irākā kopš 2011.gada, kad ASV karaspēka lielākā daļa Irāku pameta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu