Ceļvedis: Zelta rudens, «Zemlika» un kino

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šajā nedēļas nogalē noteikti var doties ārpus Rīgas baudīt «zelta rudeni» (Sigulda, Tērvete vai pašu lauku mājas) - laiks būs patīkami silts, un pastaigām piemērots. Ja ir vēlme baudīt kultūru, tad arī to var veiksmīgi īstenot. Vēl trīs dienas norisināsies otrais Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF), bet svētdien vakarā var pieslēgties LTV, kur tiešraidē varēs vērot pašmāju Oskara - «Lielā Kristapa» balvu pasniegšanas ceremoniju. Šovakar noteikti nevajadzētu palaist garām «Simply Red» koncertu. 2006. gadā rudais soulmenis Miks Haknels (Mick Hucknall) ar grupu Rīgā sniedza vienu no emocionālākajiem koncertiem kāds mūsu pusē redzēts. Cerams, ka ne mazāk emocionāls koncerts mūs sagaida šovakar.

PASĀKUMI

Festivāls «Zemlika»

Foto: publicitātes

Festivāla otrajā dienā notiks zemnieku, amatnieku un godprātīgu un videi draudzīgu pārstrādātāju ražojumu tirgus, galvenās lomas atvēlot Durbes un novada, kā arī tuvējo kaimiņu saimniecībās gada laikā izaudzētajam, darbnīcās un ražotnēs paveiktajam. Pasākuma laikā skolas ēdamzālē tiks ierīkots oficiālais festivāla restorāns, kura ēdienkarte tiks veidota, izmantojot lielākoties tikai Durbes novadā izaudzēto, izslaukto, sasieto un citādi saražoto.

Līdzīgi kā iepriekšējos gadus, arī šogad festivāla «Zemlika» norises vietas Durbē būs vairākas - Durbes kultūras nams, A.Kronvalda vēsturiskā skolas ēka, A.Kronvalda Durbes vidusskola, Durbes muzejs, Durbes luterāņu baznīca un citas.

Bačatas festivāls

No piektdienas līdz 25. oktobrim Rīgā pirmo reizi norisināsies pirmais Rīgas Bačatas festivāls. Festivāla programma, kur būs gan deju meistarklases, gan dažādi šovi. Festivālā tiks pulcēti gan vieni no labākajiem ārvalstu un Latvijas deju pasniedzējiem, gan latino deju cienītāji no visas pasaules. Pasākuma vienojošais mērķis ir apgūt jaunas prasmes, svinēt dzīvi, atpūtu, kā arī socializēties starptautiskā kompānijā. Dalībniekiem būs iespēja piedalīties latino deju meistarklasēs, baudīt deju šovus un izklaidēties vakara ballītēs. Kā galvenā festivāla norises vieta izvēlēta viesnīca «Monika Centrum Hotels», kur norisināsies vakaru pasākumi, bet visas nodarbības un meistarklases tiks organizētas deju studijā «Dzirnas», Lāčplēša ielā 106.

Rīgas Grāmatu svētki

Foto: TVNET

Otrajā dienā izdevniecība «Liels un mazs» aicinās iepazīties ar «Bikibuka» dzejas bilžu grāmatiņām un to māksliniekiem, piedalīties kukaiņu un ogu noteikšanas konkursos, sacensībā «Gāze pret naftu», būs tikšanās ar jaunās ceļojumu sērijas autoriem Mārtiņu un Hariju Siliem, notiks klasiskā filologa un tulkotāja Ābrama Feldhūna 100. dzimšanas dienai veltītā izdevuma «Platons. Dialogi» prezentācija, kā arī gaidāma tikšanās ar latviešu romantiskā romāna «Putnu osta» autori Liliju Berzinsku.

Būs arī interesantas nodarbes bērniem, piemēram, bērnu grāmatu maratons ar Zani Daudziņu.

KONCERTI

«Simply Red»

Piektdien, svinot 30 gadu jubileju, ar karjeras labākajām dziesmām «Arēnā Rīga» uzstāsies grupa «Simply Red». Koncerttūre, kuras laikā leģendārā soulmūzikas grupa uzstāsies Rīgā, iezīmē grupas atgriešanos uz lielo arēnu skatuvēm kopš šova Londonā pirms pieciem gadiem. Pirms koncerta kā īpašais viesis uzstāsies pašmāju iecienītais mūziķis Jānis Stībelis ar savu grupu. Stībelis atklāja, ka koncerta programmā viņa un pavadošās grupas ideja ir uzsvērt soulmūzikas skanējumu, iezīmējot paralēles ar «Simply Red» lielo ietekmi šajā mūzikas žanrā.

«Arēnas Rīga» durvis apmeklētājiem tiks atvērtas plkst.18. Koncerta iesildītāji savu uzstāšanos sāks plkst.19.30, bet «Simply Red» uz skatuves kāps plkst.20.30.

«Dolphin»

Piektdien plkst.20 Rīgas klubā «Melnā piektdiena» ar savu jauno koncertprogrammu uzstāsies Krievijas neatkarīgās mūzikas skatuves pārstāvis «Dolphin». Koncertā skanēs dziesmas gan no jaunā albuma «Andrey», kas tiek dēvēts par viņa personiskāko un eksperimentālāko ierakstu, gan mūziķa daiļrades cienītājiem labi zināmas dziesmas un pavisam jauns, koncertos vēl nespēlēts materiāls.

Liepājas Latviešu biedrības nama 80 gadu jubilejai veltīts klasiskās mūzikas koncerts

Piektdien plkst.19 Liepājas Latviešu biedrības namā notiks klasiskās mūzikas koncerts «Liepājas Latviešu biedrības namam 80». Jubilejas koncertā uzstāsies Latvijas Nacionālās operas solisti Jolanta Strikaite-Lapiņa, Andris Lapiņš un Armands Siliņš, kā arī akordeoniste Inita Āboliņa un Liepājas Simfoniskā orķestra vijolniece Līga Baltābola. Koncertā piedalīsies arī Liepājas Simfoniskais orķestris, Valsts akadēmiskais koris «Latvija» un ritma grupa, kurā muzicē Māris Kupčs (ģitāra), Aivars Meijers (basģitāra) un Vilnis Krieviņš (sitamie instrumenti).

Gruzijas dziesmu un deju ansamblis «Salkhino»

Piektdien Rīgas Kongresu namā uzstāsies Gruzijas dziesmu un deju ansamblis «Salkhino». Savā priekšnesumā grupa izdejo un izdzied stāstus no Gruzijas vēstures, kurus aizraujošākus padara krāšņi tērpi, dekorācijas, kā arī gaismu un skaņu saspēle. Ansamblis dibināts 1993. gadā. Tas uzstājies visā pasaulē, kļuvis par vairāku festivālu laureātu un saņēmis daudz kritiķu uzslavu. «Daily Mirror» Austrālijā rakstījis, ka Gruzijas dejotāji burtiski lido uz skatuves. «Tā ir īsta vētra!» rakstījuši kritiķi. «Tas ir unikāls fenomens, kas kaut reizi dzīvē jāredz katram,» uzsvēris Francijas medijs «Le Figaro».

Turpinās arī festivāla «Bildes» koncerti.

www.bildes.lv

Foto: publicitātes

Helsinku Policijas orķestris

Sestdien, 24. oktobrī, plkst.19 koncertzālē «Lielā Ģilde» koncertēs Helsinku Policijas orķestris. Koncerts notiks VII Baltijas valstu pūtēju orķestru diriģentu un ansambļu vadītāju foruma laikā.

«Patiešām maziņiem»

VSIA «Latvijas Koncertu» organizētais koncertu cikls «Patiešām maziņiem» jaunajā sezonā, kas sāksies 24. oktobrī, piedāvā mazajiem klausītājiem aizraujošus ceļojumus mūzikas pasaulē. Spīķeru koncertzālē bērnus gaida tikšanās ar Runci zābakos; Mazo pils rūķīti; Princesi un Princi; Sīpoliņu, Mandarīnu un Tomātu; Cimdiņu, Zeķīti un Spilventiņu. Šie tēli gan dziedās, gan dejos, gan pārsteigs bērnus ar dažādu mūzikas instrumentu balsīm. Koncerti notiks latviešu un krievu valodā.

IZRĀDES un MĀKSLA

Teātra festivāls «Rainis un Aspazija Tev»

Piektdien Jūrmalā sāksies jauniešu teātra festivāls - konkurss «Rainis un Aspazija Tev». Festivālā deviņi jauniešu teātra kolektīvi no Jūrmalas, Kuldīgas, Limbažiem, Ķekavas, Liepājas un Iecavas izrādīs deviņus teātra iestudējumus. Festivālā viesosies arī teātra studija no Baltkrievijas, kas izrādīs Raiņa lugu «Pūt vējiņi!». Latvijas jauniešu teātra festivāls Jūrmalā norisināsies pirmo reizi un radīts par godu Raiņa un Aspazijas jubilejas gadam ar mērķi aktualizēt dzejnieku daiļradi jauniešu vidū. Jauniešu teātri iestudējuši gan esošas Raiņa un Aspazijas lugas, gan veidojuši izrādes pēc dzejas motīviem, gan radījuši jaunas interpretācijas un performances.

«Maidana cilvēki» Jelgavā

Piektdien plkst.11 Hercoga Jēkaba laukumā Jelgavā notiks Sergeja Meļņikova ceļojošās izstādes «Maidana cilvēki» atklāšana ar Ukrainas vēstnieka un Jelgavas pilsētas domes vadības piedalīšanos. Viņš skaidroja, ka izstādē, kas apskatāma no ceturtdienas, 22. oktobra, līdz svētdienai, 25. oktobrim, būs iespējams apskatīt 100 Sergeja Meļņikova darbus, kas fotografēti Ukrainas galvaspilsētā tā dēvētās Pašcieņas revolūcijas jeb Eiromaidana laikā, atgādinot par protesta akcijām, kas norisinājās 2013. gada nogalē un 2014. gada sākumā Kijevas galvenajā laukumā, pulcējot vairākus tūkstošus ukraiņu vienotās demonstrācijās pret toreiz pieņemtajiem valdības lēmumiem.

KINOTEĀTROS

No piektdienas, 23. oktobra lielie kinoteātri sāks izrādīt vairākas jaunas filmas - režisora Māra Martinsona spēlfilmu «Romeo n'Džuljeta», drāmu «Tēvi un meitas» ar Raselu Krovu galvenajā lomā un Krievijas roamantisko komēdiju «Bez robežām». Paralēli izskanēs arī otrais Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF), bet svētdien vakarā var pieslēgties LTV, kur tiešraidē varēs vērot pašmāju Oskara - «Lielā Kristapa» balvu pasniegšanas ceremoniju.

Vēl jāpiebilst, ka līdz 25. oktobrim «Kino Bize» būs skatāma otrā Rīgas Starptautiskā kino festivāla («Riga IFF») īsfilmu programma «Short Riga».

Savukārt piektdien Liepājā notiks dokumentālo filmu seanss, kurā rādīs divas filmas, kas vēsta par ekonomisko, ekoloģisko un sociālo situāciju jaunattīstības valstīs. Filmu seanss notiks Liepājas Jauniešu mājā, Kungu ielā 24. Tā sākums paredzēts plkst.18. Tajā tiks demonstrētas dokumentālās filmas «Ar domu par labāku pasauli» un «Senegāla. Džamagenas stāsts».

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VARI UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. TĀPAT ESI AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

www.tvnet.lv/izklaide/afisa

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu