Putins apsūdz Rietumus «dubultspēlē» ar «teroristu» grupējumiem Sīrijā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien apsūdzēja Rietumus, ka tie spēlē «dubultspēli» ar «teroristu» grupējumiem Sīrijā, kur Maskava un ASV vadīta koalīcija rīko separātas gaisa triecienu kampaņas.

«Vienmēr ir grūti spēlēt dubultspēli: paziņot par cīņu pret teroristiem un vienlaikus mēģināt izmantot daļu no viņiem, lai pārbīdītu figūras uz Tuvo Austrumu šaha spēles galdiņa .. savās interesēs,» Putins sacīja diskusiju kluba «Valdajs» ietvaros Krievijas kūrortpilsētā Sočos.

«Nav iespējams gūt panākumus pār terorismu vispār, ja daļa teroristu tiek izmantota par tarānu nevēlamu režīmu gāšanai,» piebilda Putins.

«Pēc tam nav kur dēties no šiem teroristiem, ir tikai ilūzija, ka pēc tam izdosies ar viņiem tikt galā, atņemt varu vai kaut kā vienoties. Labākais piemērs tam ir situācija Lībijā,» uzsvēra Krievijas prezidents.

«Nevajag spēlēties ar vārdiem, dalīt teroristus mērenajos un nemērenajos. Gribētos saprast, kāda ir atšķirība?» sacīja Putins.

«Pēc būtības mēs pašlaik redzam īstu teroristu grupējumu klubiņu,» viņš piebilda.

Putins sacīja, ka «pēc dažu ekspertu viedokļa .. tā saucamie mērenie bandīti griež cilvēkiem galvas mēreni jeb maigi».

Krievijas Aizsardzības ministrija ceturtdien paziņoja, ka pēdējo 24 stundu laikā gaisa triecienos Sīrijā ir trāpījusi 72 «teroristu» objektiem, sagraujot galveno teroristu grupējumu kaujas spējas, to pavēlniecības un apgādes sistēmu.

Šajos gaisa triecienos Hamas, Idlibas, Latakijas, Damaskas, Alepo un Deirezoras provincēs tika sagrauts Eifratas upes tilts, kas ticis izmantots kaujinieku apgādei no Irākas teritorijas.

Putins atzina, ka šie gaisa triecieni devuši «pozitīvu rezultātu», bet piebilda, ka militāra uzvara pār kaujiniekiem neatrisinās visas problēmas un ir vajadzīgs politisks process.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu