Aivara Brīzes draugi un talanta cienītāji īpašā vakarā atceras mākslinieku

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

22.oktobrī «Latvijas 1. rokkafejnīcā» notika īpašs vakars, kurš bija veltīts visu mīļajam dziedātājam, mūziķim Aivaram Brīzem. Pasākuma ietvaros tika prezentēta Elitas Veidemanes grāmata «Dzelzsgriezējs un dūja», kā arī Aivara Brīzes piemiņas albums «Ejam tālāk».

Jau pirms noliktā laika bārā bija sastopami pasākuma viesi, kuri ieradās laicīgi, lai nenokavētu ne minūti no prezentācijas vakara, kurš kalpoja kā lielisks atceres vakars dižajam mūziķim.

Vakaru vadīja Aivara Brīzes mīļotā sieviete Elita Veidemane, kuras vārdi, uzrunas un atmiņas raisīja skumju smaidu un daudziem lika atgriezties atmiņās par aizgājušo mākslinieku.

«Kad, rakstot grāmatu, pieliku punktu pēdējam teikumam, nodomāju: nu kādu brīdi būs miers. Aivars nenāks pie manis ik mirkli, neatgādinās par prieku un skumjām, nemēģinās prasmīgi pielabot manu tekstu vai kārtējo reizi ielēkt «vakara vadītāja» lomā. Bet Aivars nāk joprojām. Šķiet, viņam ir par maz, ka šajā grāmatā esmu parādījusi viņu no neierastās puses — no sirsnības, līdzjūtības un no dzīves nebeidzamo alku puses. Aivara skarbums ieskanas tikai vietumis, un tas arī nav galvenais viņa būtībā. Aivars nāk un atgādina man par to mīlestību, ko viņš spēja dot man un cilvēkiem visapkārt. Par spīti dēmoniem, kas viņu laiku pa laikam mocīja. Par spīti to radītajām sāpēm. Šī ir grāmata par Aivaru Brīzi — mūziķi, sapņotāju, Latvijas patriotu un manu tuvāko cilvēku. Šī ir grāmata, kas, patiesību sakot, nekad netiks pabeigta. Tāpat kā nebeigsies dziesmas, ko Aivars dziedāja. Tāpat kā nebeigsies mīlestība,» tā Elita Veidemane.

Grāmatas fragmentus nelasīja pati autore, bet gan aktrise Līga Liepiņa, izvēloties spilgtākās un krāsainākās vietas no grāmatas, kurā apkopota tikai daļa no spilgtākajiem mākslinieka dzīves brīžiem, jo tik spilgtu mākslinieku nav iespējams ievietot vienā grāmatā, tā var tikai parādīt kādu no daudzajām personības šķautnēm.

Kas gan par mūziķim veltītu pasākumu bez pašas mūzikas, prezentācijas daļā, kurā tika prezentēts atceres labums, uz skatuves kāpa Aivara cīņu biedrs no grupas «LĪVI» laikiem Guntars Mucenieks kopā ar dēlu Henriju, kā arī dziedātājs Jānis Buķelis.

Par lielu pārsteigumu un pagodinājumu ar savu klavieru spēli viesus priecēja arī pats maestro Raimonds Pauls, kurš vienmēr sajūsminājās par Aivara zemo, vīrišķīgo balsi.

Pēc pasākuma oficiālās daļas viesi varēja saņemt Elitas Veidemanes parakstu jauniegūtajā grāmatā, kā arī pie banketa galda atcerēties dažādos, jautros un īpašos atgadījumus, kuri piedzīvoti kopā ar Aivaru Brīzi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu