Klajā nāk Alises Jostes otrais albums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūzikas izdevniecības «I Love You Records» paspārnē iznāk teju piecus gadus gaidītais folkmūziķes Alises Jostes albums «Hardships are Ships». Jau no 19. oktobra tas ekskluzīvi ir pieejams mūzikas straumēšanas vietnē deezer.com, bet oficiālais albuma iznākšanas datums ir šodien - 23. oktobrī. «Hardships are Ships» būs pieejams ne tikai digitālajā vidē, bet arī vinila plates formātā.

Šo ierakstu, tāpat kā debijas albumu, Alise ieskaņojusi pašas spēkiem savās lauku mājās, to pēcapstrādājis Gatis Zaķis un māsterējis Džo Lamberts, kurš ir palīdzējis tapt albumiem arī tādām grupām un mūziķiem kā The National, Sharon Van Etten, Sondre Lerche, Wye Oak un daudziem citiem.

Deezer.com

«Vienpersoniskā radošā nometne,» tā par «Hardships are Ships» albuma tapšanu saka pati Alise. «Gada sākumā visiem biju apsolījusi, ka beidzot rakstīšu kaut ko jaunu, tad nu neatlika nekas cits, kā piekrāmēt mašīnu ar mantām un tiešām doties savā vienpersoniskajā radošajā nometnē. Nebiju īsti droša par to, kāds tam būs rezultāts. Biju gatava arī tam, ka nekas neizdosies un es viena būšu pavadījusi mēnesi pilnīgā nekurienē, dzerot tēju un blenžot seriālus. Kas, protams, arī nav slikti. Bet, aizbraucot uz turieni, es sapratu, ko gribu izdarīt. Ikdienas notikumu kontekstā ir grūti saglabāt spēju skatīties uz lietām plašāk. Gribas «cepties» par visu un visiem. Bet, aizbēgot prom, es no jauna apjautu, kas ir būtiski, kas ne, par ko ļaut tai savai sirdij sāpēt un par ko pasmieties. Strādājot pie albuma, es centos saglabāt vienkāršu pieeju lietām, neko nesarežģīt un darīt, kā attiecīgajā brīdī liekas pareizi. Man prātā nebija konkrēts koncepts vai vēstījums, kuru noteikti vēlos nodot klausītājam. Bija vecas dziesmas, kuras prasījās tapt ierakstītas, bija arī pavisam jaunas. Bet pāri visam – vēlme izbaudīt šo procesu un labi pavadīt laiku.»

Alises Jostes albuma prezentācijas koncerti notiks novembrī, to datumi tiks paziņoti drīzumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu