Rīgas dome: kontrabandas izplatība Rīgas Centrāltirgū mazinās

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Centrāltirgus kā viena no lielākajām ļaužu pulcēšanas vietām Rīgā, kuru ikdienā apmeklē 70 līdz 100 tūkstoši pircēju, visbiežāk sastopas ar valstī nelegāli ievesto preču izplatīšanas sekām. «Pateicoties uzņēmuma ciešajai sadarbībai ar Rīgas pašvaldības policiju un Valsts policiju, kam likumdošanas aktos, atšķirībā no tirgus, ir paredzētas izziņas, aizturēšanas un sodīšanas funkcijas, konstatēto kontrabandas preču tirdzniecības gadījumu skaits Centrāltirgū ir samazinājies, jo pēdējā gada laikā ir palielināts RPP patruļu skaits Centrāltirgus teritorijā,» skaidro Rīgas domes pārstāve Sandra Pastare.

Protams, lai apkarotu nelegālo preču izplatību, ir jāķeras pie saknes jeb valsts robežas kontroles un ekonomikas uzlabošanas visā valsts mērogā.

Rīgas dome (RD) skaidro, ka Rīgas Centrāltirgū (RC) pēdējā gada laikā ir mazinājusies kontrabandas izplatība. Viens no iemesliem ir policijas patruļu skaita pieaugums, otrs - izvietotas videokameras, un trešais - plašāks apgaismojums tirgū.

Zemāk redzams Rīgas pašvaldības patruļu skaits Rīgas Centrāltirgū pērn un šogad (līdz 19. oktobrim).

2015. gads (01.01.-19.10.) - 486 izsaukumi, 1281 notikums.

2014. gads (01.01.-19.10.) - 491 izsaukums, 887 notikumi.

Interesants fakts - Rīgas dome apgalvo, ka kontrabandas izplatība ir mazinājusies. Tomēr, kaut policijas izsaukumu skaits vidēji nav būtiski mainījies, pieaudzis notikumu skaits.

Ņemot vērā notikumu skaita pieauguma progresiju, to skaits proporcionāli izsaukumiem turpinās augt.

Norādām, ka Rīgas domes uzskaitītajos notikumos ir iekļauti visi izsaukumi, arī nekārtību risināšana u.c.

«Lai cīnītos ar nelegālo rūpalu turētājiem un veiktu citus specifiskus uzdevumus, 2013. gadā darbu Rīgas pašvaldības policijas sastāvā sāka Specifisko uzdevumu nodaļa (SUN), kuras primārais darbs bija vērsts uz apreibinošo augu maisījumu tirdzniecības apkarošanu. Problēmai zaudējot aktualitāti, nodaļa pievērsās citu ikdienā aktuālu jautājumu risināšanai, kā, piemēram, izklaides iestāžu pārbaudes, alkohola aprites un tabakas izstrādājumu tirdzniecības kontrole,» pauž Rīgas domes pārstāve.

Šogad, līdz jūlija vidum, SUN darbinieki veikuši 112 kontrabandas cigarešu un nelegālā alkohola tirdzniecības vietu pārbaudes 200 dažādās adresēs. Pārbaužu laikā konstatēti 135 pārkāpumi, izņemti vairāk nekā 200 tūkstoši bezakcīzes cigarešu un 61 litrs nelegālā alkohola.

TVNET, izejot pastaigā pa Rīgas Centrāltirgus ejām, saskatīja vairāk nekā desmit kontrabandistu.

Pērn novembrī veiktais eksperiments sadarbībā ar jauniešu sabiedrisko radio pieci.lv (skatīt zemāk) pierāda, ka nelegālās cigaretes ir viegli nopērkamas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu