Nākamnedēļ noskaidros Latvijas lielāko ķirbi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Nākamnedēļ notiks Latvijas lielākā ķirbja čempionāts, kura laikā tiks noskaidrots šī gada lielākais ķirbis, informē čempionāta rīkotājas SIA «Maxima Latvija» pārstāvis Jānis Beseris.

Lai arī agrās pavasara salnas ķirbju ražai šogad nav bijušas labvēlīgas, čempionāta finālā savā starpā mērosies desmit izturīgākie un lielākie ķirbji no dažādām Latvijas vietām.

Sīvā konkurencē par lielākā ķirbja izaudzētāja titulu cīnīsies gan iepriekšējo Latvijas lielākā ķirbja čempionātu dalībnieki, gan arī jaunpienācēji. Tāpat finālā iekļuvusi arī pagājušā gada rekordiste Inna Kozlovska no Dagdas, kura pērn uzvarēja ar pašas izaudzēto 232 kilogramus smago ķirbi.

Šogad konkursam pieteiktie dārza karaļi nākuši no Skrundas, Jaunokras (Dagdas novads), Carnikavas, Ādažiem, Grobiņas, kā arī citām Latvijas pilsētām un novadiem.

Konkursa balvu fondu nodrošina veikalu tīkls «Maxima», kas visu desmit finālā iekļuvušo ķirbju īpašniekiem piešķirs dāvanu kartes 70 eiro vērtībā.

Čempionāta uzvarētājs savā īpašumā iegūs elektronisko dāvanu karti 350 eiro vērtībā, bet otrās un trešās vietas ieguvēji - attiecīgi dāvanu kartes 220 un 150 eiro vērtībā, kuras varēs izmantot pirkumiem «Maxima Latvija» pārvaldītajos veikalos. Tāpat tiks pasniegtas arī īpašas balvas par ilggadēju dalību čempionātā.

Tāpat Latvijas lielākā ķirbja čempionāta fināla laikā tiks noskaidroti un apbalvoti arī labāko darbu autori bērnu vizuālās mākslas konkursā «Karaliskās dārza ogas pārvērtības», kurā piedalījās Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas un Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas Mazās skolas bērni.

Uz pasākuma norises vietu mediju pārstāvjiem tiks nodrošināts transports.

Pasākums notiks 27.oktobrī plkst.11.00 Rīgas Zooloģiskajā dārzā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu