Tiksies valsts pārstāvji Rīgas ostas valdē; plāno rosināt Loginova atbrīvošanu no amata

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts pārstāvji Rīgas brīvosta valdē tiksies, lai vienotos rosināt ostas valdi no amata atbrīvot ilggadējo pārvaldnieku Leonīdu Loginovu un viņa vietnieku Aigaru Pečaku, sacīja Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāja vietnieks, Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš.

Patlaban gan vēl nav zināms, kad valsts pārstāvji varētu tikties.

Viņš pastāstīja, ka patlaban tiek plānots, kad sēdi sasaukt, bet precīzu laiku vēl nevarēja nosaukt.

Atbrīvot Loginovu no amata rosināts arī iepriekš, kad Valsts kontrole bija vērsusies prokuratūrā, jo Rīgas brīvostā veiktajā revīzijā konstatēts, ka ostas pārvaldes darbība nav bijusi atbilstoša labas pārvaldības principiem un tiesību aktu prasībām, tādēļ pieļauti nelikumīgi un nelietderīgi finanšu līdzekļu tēriņi un nav gūti ieņēmumi, kas pienākas.

Ostas valdē ir astoņi valdes locekļi - priekšsēdētājs Andris Ameriks, priekšsēdētāja vietnieks Ozoliņš un valdes locekļi - Baiba Bāne, Vadims Baraņņiks, Baiba Broka, Mihails Kameņeckis, Artis Stucka un Nils Ušakovs.

Ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks pieļāva, ka ilggadējam Rīgas brīvostas pārvaldniekam Leonīdam Loginovam un viņa vietniekam Aigaram Pečakam var nākties atstāt amatus Rīgas brīvostā.

Viņš norādīja, ka Rīgas brīvostai gan pagaidām nav nekādas oficiālas informācijas par tiesībsargājošo iestāžu izmeklēšanas gaitu, taču publiskajā telpā izskanējis, ka Valsts policija uz prokuratūru nosūtījuši lietu, kurā par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmatošanu mantkārīgā nolūkā aizdomās turētas divas Rīgas brīvostas amatpersonas, kuras, iespējams, ir Loginovs un Pečaks.

«Šī ir ļoti nepatīkama situācija un ostas valde lems par to. Ja prokuratūra uzskatīs, ka Ekonomikas policijas argumenti ir pamatoti, tad ostas valdei būs jālemj par Rīgas brīvostas vadību,» teica Ameriks, gan paužot, ka pagaidām ir pāragri runāt par konkrētiem lēmumiem.

Uz jautājumu, vai Loginovam un Pečakam var nākties atstāt amatus, Ameriks šādu iespēju neizslēdza. «Es neizslēdzu šādu iespēju. Es neizslēdzu šobrīd nekādu no iespējām, bet es gribētu sagaidīt prokuratūras reakciju,» teica brīvostas valdes priekšsēdētājs.

Jau vēstīts, ka Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbinieki oktobrī uz prokuratūru nosūtījuši lietu, kurā par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmatošanu mantkārīgā nolūkā aizdomās turētas divas Rīgas brīvostas amatpersonas.

Aģentūras BNS rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka aizdomās turētie ir Loginovs un Pečaks.

Iespējams, ir trīs epizodes, par kurām aizdomās turētas divas Rīgas brīvostas amatpersonas. Pirmkārt, tiek pieļauts, ka Rīgas brīvostas darbiniekiem tikušas maksātas prēmijas periodā, kad Ministru kabinets bija noteicis liegumu prēmiju izmaksām valsts iestādēs.

Otrkārt, Rīgas brīvosta piecus gadus ir finansiāli atbalstījusi Liepājas jūrskolu, kopumā šim mērķim atvēlot vairāk nekā 100 tūkstošus eiro, kā arī Rīgas brīvosta savulaik kopā ar citām pasaules ostām piedalījusies ziedošanā atbalstam Fukušimas zemestrīcē cietušajiem, šim mērķim atvēlot 5000 latu (7114 eiro).

Šie pārmetumi izriet pēc Valsts kontroles 2013.gadā veiktās revīzijas Rīgas brīvostā.

Rīgas osta pēc pārkrauto kravu apmēra un arī apkalpoto pasažieru skaita ir lielākā osta Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu