Ameriks tomēr neizslēdz, ka Loginovs un Pečaks varētu zaudēt amatu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Ja prokuratūra lems sākt kriminālvajāšanu pret Rīgas brīvostas pārvaldnieku Leonīdu Loginovu un viņa vietnieka Aigaru Pečaku, tad ostas valde lems par viņu abu atrašanos amatā, šorīt Latvija Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» sacīja brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks (GKR). Viņš neizslēdza, ka varētu būt runa arī par amatu zaudēšanu.

«Varētu būt, ka Loginovs tiek atstādināts, varētu būt, ka vispār atstāj darbu ostā,» norādīja Ameriks, vienlaikus gan aicinot sagaidīt prokuratūras lēmumu.

Viņš sacīja, ka arī šodien oficiālu informāciju no izmeklēšanas iestādēm nav saņēmis, līdz ar to nevar apstiprināt, vai personas, pret kurām lūgts sākt kriminālvajāšanu, ir Loginovs un Pečaks.

«Es domāju, ka šī ir ļoti nepatīkama situācija, un ostas valde lems par to. Ja prokuratūra uzskatīs, ka pārmetumi ir pamatoti, tad šis jautājums tiks skatīts ostas valdē.

Tas būtībā šobrīd skar visu brīvostas administratīvo vadību,»

teica Ameriks.

Jau ziņots, ka Valsts policija par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmatošanu mantkārīgā nolūkā lūgusi prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret divām Rīgas brīvostas amatpersonām. Par izvirzītajām apsūdzībām amatpersonām draud brīvības atņemšana līdz četriem gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods.

Neoficiāla informācija liecina, ka šīs personas ir Loginovs un Pečaks. Viņi vakar uz tālruņa zvaniem neatbildēja, savukārt ostas sabiedrisko attiecību nodaļā apgalvoja, ka informāciju par lūgumu sākt kriminālvajāšanu pret brīvostas darbiniekiem osta esot ieguvusi tikai no masu medijiem, līdz ar to pagaidām nevarot ne apstiprināt, ne noliegt, ka policija ir lūgusi sākt kriminālvajāšanu pret Loginovu un viņa vietnieku.

Ameriks arī vakar nevarēja apstiprināt, ka personas, pret kurām lūgts sākt kriminālvajāšanu, ir brīvostas pārvaldnieks Loginovs un viņa vietnieks Pečaks, tomēr viņš atzina, ka kriminālvajāšanu pret brīvostas amatpersonām lūgts sākt saistībā ar 2013.gadā brīvostā veikto Valsts kontroles (VK) revīziju. «Tur minētas trīs epizodes - prēmiju izmaksa, Liepājas jūrskolas atbalstīšana un ziedojums 5000 latu (7114 eiro) apmērā atbalstam Fukušimas zemestrīcē cietušajiem,» komentēja Ameriks.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka nav redzējis gala slēdzienu, kas apliecinātu, ka pret kādu no brīvostas darbiniekiem par šiem pārkāpumiem būtu pamats sākt kriminālvajāšanu - brīvosta joprojām nekādus dokumentus nav saņēmusi.

Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis apstiprināja, ka divām Rīgas brīvostas amatpersonām inkriminētais noziegums ir saistīts ar prēmiju izmaksu, taču, ņemot vērā, ka lieta atrodas prokuratūrā, policija no plašākiem komentāriem atturas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu