Ameriks: pāragri runāt par aizdomās turēto ostas darbinieku atbilstības amatam izvērtēšanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Pagaidām pāragri runāt par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmatošanu mantkārīgā nolūkā aizdomās turēto divu Rīgas brīvostas amatpersonu atbilstības amatam izvērtēšanu, pauda brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks.

Komentējot aģentūras BNS rīcībā esošo neoficiālo informāciju, ka aizdomās turētie ir ilggadējais Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs un viņa vietnieks Aigars Pečaks, Ameriks norādīja, ka šāda informācija publisku ir izskanējusi, taču nekādus oficiālus dokumentus brīvosta vēl nav saņēmusi.

Vienlaikus viņš vērsa uzmanību, ka kriminālvajāšanu pret divās ostas amatpersonām ir lūgts sākt un Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūra var šo lūgumu nepildīt, ja neatzīst par pamatotu. Tādēļ patlaban runāt par amatpersonu atbilstības amatam izvērtēšanu Rīgas brīvostas valdes puses būtu pāragri.

«Es zinu tikpat daudz, cik jūs. Visi pašreiz pilda savus amata pienākumus kā līdz šim,» sacīja Ameriks.

Viņš nekomentēja, vai viena no šīm personām nevarētu būt Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs. Vienlaikus viņš norādīja, ka «ir pilnīgi pārliecināts», ka viņš pats nav neviena no šīm personām.

Jau ziņots, ka Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) darbinieki oktobrī uz prokuratūru nosūtījuši lietu, kurā par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmatošanu mantkārīgā nolūkā aizdomās turētas divas Rīgas brīvostas amatpersonas, kuras, pēc aģentūras BNS rīcībā esošā neoficiālās informācijas, ir Loginovs un Pečaks.

Policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietnieks Toms Sadovskis skaidroja, ka 2013.gadā pēc Valsts kontroles revīzijas ziņojuma par iespējamām nelikumībām Rīgas brīvostā VP ENAP darbinieki uzsāka kriminālprocesu jeb tā saucamo Rīgas brīvostas lietu. Izmeklēšanas laikā šā gada vasarā tika konstatēts, ka divas Rīgas brīvostas amatpersonas varētu būt ļaunprātīgi izmantojušas savu dienesta stāvokli mantkārīgā nolūkā. Līdz ar to no pamatlietas ENAP darbinieki izdalīja atsevišķu kriminālprocesu.

Izdalītajā kriminālprocesā par aizdomās turētajiem tika atzīti divi vīrieši, un šā gada oktobrī VP ENAP darbinieku lietu nosūtījuši Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Šobrīd pamatlietā jeb tā saucamajā Rīgas brīvostas lietā joprojām turpinās izmeklēšana.

Rīgas osta pēc pārkrauto kravu apmēra un arī apkalpoto pasažieru skaita ir lielākā osta Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu