«Riga IFF» sadalītas pirmās balvas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas Starptautiskā kino festivāla (Riga IFF) bērnu un jauniešu žūrijas pasniegušas balvas savām favorītēm, informēja festivāla organizatori.

«Riga IFF» bērnu žūrija, kurā darbojās bērni vecumā no astoņiem līdz 12 gadiem, par labāko bērnu filmu atzinusi režisores Grētes Būes-Vālas «Operāciju «Arktika»», bet jauniešu žūrija, kurā filmas vērtēja 14 gadus vecais Kristofers Buks, 16 gadus vecā Anete Ance Tomsone un 18 gadus vecā Patrīcija M.Keiša, par labāko jauniešu filmu atzinusi norvēģu režisora Joahima Trīra drāmu «Skaļāk par sprādzieniem».

Bērnu žūrija, kurā iesaistījās Egija Fišere, Augusts Kārlis Kristlībs, Matīss Jauja, Dāvids Asaris, Morics Nils Menģelsons, Arsēnijs un Martins Pahomovi, balvu par labāko bērnu filmu vakar pasniedza Norvēģijas Karalistes vēstniekam Steinaram Ēgilam Hāgenam.

Norvēģu režisores Būes-Vālas debijas filma «Operāciju «Arktika»» ir skandināvu ģimenes kino esence, aizraujošā veidā stāstot par būtiskām tēmām: atbildību pret apkārtējie, jo īpaši ģimeni, spēju saprasties un būt godīgam.

Savukārt jauniešu žūrijas balvu saņēmusī filma «Skaļāk par sprādzieniem» bija iekļauta arī Kannu kinofestivāla programmā. Šī filma atklāj trīs ģimenes vīriešu - tēva un divu dēlu - pasauli pēc tam, kad mirusi Izabellas Ipēras atveidotā sieva un māte.

Festivāla «Riga IFF» programmā filma «Skaļāk par sprādzieniem» būs skatāma vēl 25.oktobrī plkst.18.30 «Splendid Palace» Mazajā zālē.

Jau ziņots, ka festivāls Rīgā ilgs līdz 25.oktobrim. Festivāla centrālā norises vieta ir «Splendid Palace», kur ik dienu notiek ne tikai filmu seansi abās kinozālēs, bet arī dažādi pasākumi. Kopumā festivālā iekļautas 90 filmas deviņās dažādās programmās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu