Festivāla «Zemlika» koncertu programmā izmaiņas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāla «Zemlika» koncertu programmā izmaiņas. Paredzētā kolektīva «Phurpa» no Krievijas koncerta vietā piektdien Durbē muzicēs kvarteta «Quadra» mūziķi un Guntis Kuzma.

Piektdien, 23. oktobrī, plkst. 21 Durbes kultūras namā paredzētais krievu bon tradīcijas sekojotāju kolektīva «Phurpa» no Krievijas koncerts organizatoriem nezināmu apstākļu dēļ ticis atcelts. Tā vietā uz skatuves muzicēs stīgu kvarteta «Quadra» mūziķi Arvīds Zvagulis (vijole), Kārlis Klotiņš (čells) un Rihards Plešanovs (klavieres), kopā ar klarnetistu Gunti Kuzmu izpildot Olivjē Mesiāna «Kvartetu laika galam».

«Kvartets laika galam» tapis vēsturiski ļoti sarežģītajā un lielas pārmaiņas nesošajā Otrā pasaules kara laikā, komponistam atrodoties ieslodzījumā vācu karagūstekņu nometnē. Instrumentālo sastāvu noteica tobrīd pieejamie mūziķi no ieslodzīto biedru vidus. Pirmatskaņojums esot noticis turpat nometnē, zem klajas debess, lietus laikā. «Laika gals» dziļi reliģiozajam O. Mesiānam ir ne vairāk un ne mazāk kā apokalipse ar mākoņos tērptiem eņģeļiem un zvaigžņotas sapņu varavīksnes simbolizējošām putnu dziesmām, kuras, kā pats ar krāsu dzirdi apveltītais putnu pētnieks O. Mesiāns sacījis, pavada zili oranži klavieru akordi. Laika neesamība mūžībā, dvēseles nemirstība un laiks kā cilvēka mūžīgais ienaidnieks.

Biļetes uz mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivālu «Zemlika» nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē internetā Bezrindas.lv. To cena šobrīd ir 29.00 EUR. Biļešu skaits ierobežots.

www.facebook.com/zemlika

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu