Asads ieradies Maskavā un ticies ar Putinu

LETA/INTERFAX.RU
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sīrijas prezidents Bašars al Asads otrdien ieradies vizītē Maskavā, kur viņam bijušas sarunas ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, trešdien paziņoja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

(Papildināts viss teksts.)

Tā bija pirmā Asada ārvalstu vizīte kopš pilsoņkara izcelšanās valstī 2011.gadā.

Sarunas notikušas gan šaurā, gan plašākā lokā, un tajās piedalījušies Krievijas augstākās vadības pārstāvji.

Pēc Peskova teiktā, Asads pastāstījis Putinam par situāciju valstī, viņi apsprieduši cīņu ar teroristiskajiem grupējumiem un Krievijas militārās operācijas turpināšanu.

«Sarunas bija diezgan ilgas, sarunu tematika ir visai saprotama,» sacīja Peskovs. «Sīrijas kolēģis informēja prezidentu par stāvokli Sīrijā, par perspektīvajiem plāniem.»

Asads sarunās ar Putinu pateicies Krievijas vadībai un tautai par sniegto palīdzību.

Tāpat Asads pavēstīja, ka Krievijas spertie politiskie soļi no paša Sīrijas krīzes sākuma nav ļāvuši notikumiem attīstīties pēc paša ļaunākā scenārija.

Krievijas lidmašīnas kopš 30.septembra veic uzlidojumus Sīrijā. Maskava apgalvo, ka gaisa triecieni vērsti pret teroristu organizācijas «Islāma valsts» pozīcijām, bet Rietumi pārmetuši Krievijai, ka uzlidojumos cietuši galvenokārt Sīrijas mērenie nemiernieki, kas cīnās pret Damaskas režīmu.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā «Islāma valsts» un «Džebhat an Nusra». Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 250 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu