Pistoriuss atbrīvots pirms termiņa, atlikušo soda daļu pavadīs mājas arestā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Dienvidāfrikas Republikas protēžu skrējējs Oskars Pistoriuss, kuram pirms gada tika piespriests piecu gadu cietumsods par draudzenes modeles Rēvas Stēnkampas nogalināšanu, pirmdienas vakarā tika atbrīvots pirms termiņa, bet pavadīs atlikušo soda daļu mājas arestā, paziņoja amatpersonas.

28 gadus vecā Pistoriusa atbrīvošana bija paredzēta otrdien, bet tas notika vienu dienu ātrāk, lai izvairītos no mediju pastiprinātas uzmanības.

Pistoriusu ģimenes preses sekretāre Annelīze Bērdžesa informēja, ka viņš pēc atbrīvošanas atrodas sava tēvoča Arnolda Pistoriusa mājā Pretorijā.

Pistoriusam 2014.gada 21.oktobrī tika piespriests piecu gadu cietumsods par Rēvas Stēnkampas netīšu nogalināšanu.

Pistoriuss vairākas reizes caur tualetes durvīm sašāva draudzeni, bet apgalvo, ka noturējis viņu par zagli, kas ielauzies mājās. Incidents notika 2013.gada Valentīna dienas agrā rīta stundā.

Tieslietu ministrs Maikls Masutha augustā atlika Pistoriusa pirmstermiņa atbrīvošanu no cietuma 21.augustā un norādīja, ka viņa lieta no jauna ir jāizskata Probācijas dienestam.

Pistoriusam vajadzēja atrasties cietumā desmit mēnešus jeb vismaz sesto daļu no piespriestā soda, lai varētu lūgt pirmstermiņa atbrīvošanu, tomēr Probācijas dienests skrējēja lietu izskatīja 5.jūnijā, kad viņš cietumā bija atradies tikai astoņus mēnešus.

Prokuratūra uzskata, ka sportists savu draudzeni nogalinājis apzināti pēc strīda, un augustā iesniedza apelāciju Pistoriusa lietā, prasot viņu atzīt par vainīgu tīšā slepkavībā un piespriest 15 gadu ieslodzījumu.

Šo apelāciju 3.novembrī izskatīs Augstākā tiesa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu