Daugavpilī novembrī atklās Šmakovkas muzeju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Novembrī Daugavpilī, Vienības nama pagrabtelpās, plānots atklāt Šmakovkas muzeju, pastāstīja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe. «Patlaban pēc visu formalitāšu nokārtošanas ir sākts telpu remonts, kurās atradīsies Šmakovkas muzejs. Savukārt iekārtas, kuras muzejā tiks izstādītas apskatīšanai, jau ir gatavas un gaida brīdi, kad telpās būs pabeigts remonts,» skaidroja Dzalbe.

Konkrētu muzeja atklāšanas datumu plānots paziņot pēc tam, kad kļūs skaidrs, cik ilgs laiks celtniekiem būs nepieciešamas, lai pabeigtu telpu remontu.

Šmakovkas muzejs Daugavpilī tiek veidots Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas projektā «Museum Gateway» («Muzeju vārti»).

Paredzams, ka muzeja apmeklētāji varēs ne vien iepazīties ar vēsturisko šmakovkas gatavošanas procesu, bet arī nodegustēt gala produktu.

Projekta īstenotāji cer, ka Šmakovkas muzejs Daugavpilī kļūs par vēl vienu tūristu iecienītu apskates objektu.

Sākotnēji Šmakovkas muzeju bija plānots izvietot Krāslavas pils kompleksa Amatu mājā, taču no šī projekta nācās atteikties tā pārāk lielo izmaksu dēļ.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu