Latvijas pilsonību ieguvušais Nakoņečnijs: Valodu sāku mācīties otrajā dienā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ukraine Modern Pentathlon Federation

Latvijas pilsonību ieguvušais modernās pieccīņas sportists Ruslans Nakoņečnijs valsts valodu sācis mācīties otrajā dienā pēc ierašanās Latvijā, intervijā laikrakstam «Diena» pastāstījis sportists.

No Doņeckas reģiona nākošais Nakoņečnijs pagājušajā ceturtdienā saņēma Latvijas pilsonību «par īpašiem nopelniem valsts labā».

«Pārstāvot Latviju, vēlos visu izdarīt ļoti labi, vēlos zināt valodu un iejusties sabiedrībā,» intervijā stāstījis Nakoņečnijs, kurš uzsver, ka viņam ir ļoti svarīgi zināt valodu un iejusties sabiedrībā. «Valodu sāku mācīties jau otrajā dienā, kopš esmu šeit. Katru dienu mācos, trenējos, praktizēju, cenšos ar visiem runāt latviski. Tas nav viegli, jo sāku no nekā, un pagājis tikai gads, taču cenšos un apzinos, ka tas ir svarīgi.»

Kā atklājis Latvijas komandas treneris Mihails Jefremenko, kurš pats nāk no Ukrainas, pēc situācijas saasināšanās valstī Nakoņečnijs viņu uzrunājis par treniņa iespējām Latvijā. «Viņš labi pastrādāja un, kā pats atzina, tajā brīdī arī saprata, ka citu valsti, kur patverties, nemeklēs. Viņš bija ļoti apmierināts ar šeit notiekošo, apstākļiem, treniņiem. Patiesībā jau sen viņu nedaudz konsultēju paukošanā, jo viņš zināja, ka pats esmu dziļi iekšā tieši paukošanā.»

Jefremenko stāsta, ka sezonas laikā Nakoņečnija vājāko disciplīnu paukošanu izdevies pacelt par 20 punktiem, kas ir līdzvērtīgi 20 sekundēm apvienotajā skriešanas un šaušanas disciplīnā.

Nakoņečnijs stāsta, ka uzvara šī gada pirmajā Pasaules kausa posmā Ēģiptē bijis pārsteigums arī viņam. «Lai gan, tagad to pārdomājot, viss nemaz neliekas tik negaidīti, jo labi pastrādājām pirms tam, labi trenējāmies. Patlaban strādājam pie tā, lai izlabotu tās kļūdas un neveiksmes, kuras bija sezonas turpinājumā, tostarp pasaules čempionātā. Ir visas iespējas rezultātu uzlabot.»

«Ruslans startēja ļoti brīvi, tāpēc viss izdevās,» Jefremenko atcerējās sacensības Kairā. «Arī paukošanā: iedevu viņam jaunu impulsu, pāris padomu, kas viņam ļoti patika. Ruslans tos izmantoja un sasniedza rezultātu. Pēc tam jau viņš vairāk sāka domāt par rezultātu, vairāk aizdomājās par to, ko katra pieļautā kļūda maksās.»

Kā ziņots, Nakoņečnijs savās pirmajās sacensībās zem Latvijas karoga martā negaidīti uzvarēja Pasaules kausa posmā, bet kopš tā laika rezultāti vairs nav bijuši tik augsti, un augustā viņš Eiropas čempionātā pat nespēja kvalificēties finālsacensībām.

Pirmās Riodežaneiro olimpisko spēļu atlases sacensības Latvijas sportisti šogad neaizvadīja pārāk veiksmīgi un pie ceļazīmēm jau gadu pirms olimpiskajām spēlēm neizdevās tikt. Tomēr vēl pa deviņām ceļazīmēm vīriešu un sieviešu konkurencē sadalīs nākamgad - pa trim ceļazīmēm sportisti iegūs 2016.gada pasaules meistarsacīkstēs, savukārt pēdējie seši olimpisko spēļu dalībnieki 2016.gadā tiks noteikti pēc vietas pasaules rangā, turklāt punkti rangā sāks skaitīties no nulles.

«Visa uzmanība ir, lai tiktu uz olimpiskajām spēlēm. Būs četri Pasaules kausa posmi, Pasaules kausa finālsacensības, kurās pirmā vieta nodrošinās dalību Olimpiādē. Vēl pasaules čempionāts, kurā trīs labākie tiks uz Rio,» uzskaitījis Nakoņečnijs, kurš stāstīja, ka iespēja piedalīties olimpiskajās spēlēs un cīnīties par visaugstākajiem mērķiem būtu ļoti liels gods. «Iespējas ir ļoti labas, tikai jāparāda savs labākais sniegums.»

Kā zināms, Latvijas izlasē joprojām startē arī pieredzējušie Deniss Čerkovskis un Jeļena Rubļevska, tāpēc Latvijas Modernās pieccīņas federācija cer pat uz trīs sportistu dalību Olimpiādē.

«Ļoti cienu Denisu un Ļenu, kuri ir pieredzējuši sportisti, piedalījušies četrās olimpiskajās spēlēs un cīnās arī par tikšanu uz Rio, tas var būt izcils sasniegums. Tomēr ir jāsaprot, ka treniņu specifika šajā laikā ir ļoti attīstījusies, visās disciplīnās rezultāti uzlabojas, tāpēc viņiem ir jācenšas pielāgoties un mainīt savu treniņu metodiku,» teica Nakoņečnijs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu