LLC Kultūras ministrijai iemaksā € 4000; atlikusī daļā jāiemaksā līdz mēneša beigām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Biedrība «Latvijas Literatūras centrs» (LLC) Kultūras ministrijas kontā iemaksājusi 4000 eiro, bet līdz mēneša beigām būs jāieskaita atlikušie 4813 eiro un 92 centi, informēja ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Bērziņa-Bebriša.

LLC vērsies ministrijā ar vēstuli, paužot vēlmi pagarināt termiņu atlikušās summas atmaksai. Ministrija, iepazīstoties ar vēstulē pausto, akceptējusi atlikušās summas pārskaitīšanu pagarināt līdz 30.oktobrim.

Jau ziņots, noslēdzoties ministrijas valsts budžeta līdzekļu izlietojuma pārbaudei LLC, konstatēto pārkāpumu un trūkumu dēļ tika izbeigts līdzdarbības līgums, kā arī pieprasīta iepriekš centram piešķirtā finansējuma atmaksa 8813,92 eiro apmērā. Nauda ministrijas kontā bija jāieskaita līdz 16.oktobrim.

Savu revīziju LLC veica arī Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF). Fonds, veicot revīziju LLC kontos par VKKF 2014.gadā un 2015.gadā finansētajiem projektiem, konstatējis 73 761,16 eiro lielu iztrūkumu. Revīzijā tika pārbaudīta dokumentācija deviņiem VKKF finansētajiem projektiem, kam kopā ticis piešķirts 236 000 eiro liels finansējums. Kā rāda pārbaudes rezultāti, no šīs summas VKKF centram izmaksājis 183 284 eiro, no kuriem atskaites iesniegtas par 109 612,84 eiro, iztrūkums ir 73 671,16 eiro, bet 5.oktobrī LLC kontā atlikuši 23 eiro.

Kultūras ministrija un VKKF ir apturējuši plānotos maksājumus LLC kontos.

Projektus, ar kuru īstenošanu līdz šim nodarbojās LLC, turpmāk plānots uzticēt citām ar literatūru saistītām organizācijām. Ministrija ir uzrunājusi vairākas literatūras nozares organizācijas par LLC funkciju pārņemšanu, taču diskusijas joprojām turpinās.

Lai nodrošinātu svarīgu literatūras nozares funkciju izpildi arī turpmāk, Kultūras ministrija septembra beigās uz sanāksmi aicināja Latvijas Literatūras un grāmatniecības padomi, informējot par situāciju LLC, kā arī uzklausīja nozares pārstāvju viedokļus. Padomes izveidotā darba grupa lemj par turpmāko literatūras nozares funkciju sadalījumu starp dažādām nozares institūcijām, tādējādi līdzsvarojot atbildību par veicamajiem darbiem.

Sagaidāms, ka darba grupa sagatavos priekšlikumus un tie tiks skatīti 27.oktobrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu