«Jelgava» mača nogalē izrauj uzvaru pār «Spartaku», saasinot cīņu par medaļām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kristaps Ozoliņš

Latvijas «SMScredit.lv Virslīgas» futbola čempionāta mačā «Jelgava» svētdien viesos ar 1:0 (0:0) uzveica Jūrmalas «Spartaku», tādejādi saasinot cīņu par medaļām.

Jau spēles sestajā minūtē mača rezultātu atklāt varēja «Jelgavas» krievu leģionārs Vjačeslavs Suškins, kuram bija iespēja izpildīt 11 metru soda sitienu. Tiesa, uzbrucējs savu iespēju neizmantoja.

Arī turpmākajā mača gaitā jelgavnieki nespēja gūt vārtus, turklāt pēdējā pamatlaika minūtē «Spartakam» bija labas izredzes izraut uzvaru, kas gan neizdevās. Turpretī jau nākamajā «Jelgavas» uzbrukumā vārtus guva Mārcis Ošs, nodrošinot savai komandai uzvaru.

Šajā mačā viesu komandas rindās atgriezās Artis Lazdiņš, kurš pēdējo reizi virslīgas spēlē piedalījās jūnija sākumā. Savukārt jūrmalnieku komandā pēc trīs maču diskvalifikācijas laukumā atkal bija redzams pieredzējušais uzbrucējs Edgars Gauračs.

Iepriekšējās reizēs šo komandu mači bijuši gana sīvi, jo divreiz tie beigušies neizšķirt (0:0 un 1:1), savukārt augusta vidū pie uzvaras savā laukumā ar 1:0 tika «Jelgava».

Šobrīd «Spartaks» futbolisti cietuši jau piecus zaudējumus pēc kārtas, kamēr «Jelgava» pārtraukusi divu zaudējumu sēriju.

Jau vēstīts, ka šīs kārtas izspēle iesākās sestdien, kad pagājušās sezonas Latvijas čempioni «Ventspils» savā laukumā ar 4:0 pieveica «Daugavpili», divus vārtus gūstot pieredzējušajam Ģirtam Karlsonam.

Šīs kārtas noslēgumā pirmdien «Metta»/LU uzņems turnīra līderi «Liepāju», kas uzvaras gadījumā tiks kronēta par Latvijas čempioni.

Virslīgas kopvērtējumā «Liepājai» ir 46 punkti 21 spēlē, tai ar 39 punktiem seko «Skonto», kas par diviem punktiem apsteidz «Jelgavu». Par punktu mazāk ir ventspilniekiem, tiesa viņiem viena spēle vēl ir rezervē.

«Liepāja» titulam ir ļoti tuvu, jo šai komandai sezonas atlikušajās trijās spēlēs jāizcīna tikai divi punkti. Tikmēr «Skonto» jācer, ka pašai izdosies izcīnīt uzvaru atlikušajās trīs cīņās un liepājnieki pa to laiku neiegūs vairāk par vienu punktu.

Stabilu piekto vietu ar 18 punktiem ieņem Jūrmalas «Spartaks», bet «Daugavpils» ar 14 punktiem kopvērtējumā atrodama sestajā pozīcijā, savukārt tabulu ar deviņiem punktiem noslēdz «Metta»/LU.

Pēc divām aizdomīgām spēlēm vasaras sākumā no virslīgas tika izslēgta «Gulbenes» komanda, līdz ar to virslīgas sezona turpinās vien ar septiņu vienību līdzdalību. Tā kā vienība šosezon vēl nebija aizvadījusi 50% maču, nolemts, ka visi rezultāti ar «Gulbenes» piedalīšanos anulēti. Tomēr gulbenieši šo sezonu bija sākusi neveiksmīgi, astoņos mačos ciešot tikpat zaudējumu un ieņemot pēdējo - astoto - vietu turnīra tabulā.

Pēc «Gulbenes» izslēgšanas no virslīgas čempionāta organizācijas komiteja noteikusi, ka komanda, kas 2015.gada turnīrā ieņems septīto vietu, nezaudēs tiesības piedalīties 2016.gada virslīgas čempionātā. Septīto vietu ieguvusī vienība piedalīsies pārspēlēs ar komandu, kas 2015.gada «komanda.lv» Latvijas pirmās līgas čempionātā ieņems otro vietu.

Kā zināms, tāpat par piedalīšanos spēļu rezultātu sarunāšanā no Latvijas futbola «izmesti» četri spēlētāji - Dmitrijam Šiļukam, kurš pagājušajā sezonā spēlēja skandalozajā «Jūrmalā», un Sergejam Mišinam («Gulbene») piemērota diskvalifikācija uz pagaidām nenoteiktu laiku, kamēr 12 mēnešu diskvalifikāciju saņēmuši Deniss Tarasovs un Artjoms Loginovs (abi iepriekš - «Metta»/«Latvijas Universitāte»).

Šī sezona Latvijas virslīgā bija nodēvēta par «tīras spēles» sezonu, vēršot uzmanību uz rasismu, spēļu sarunāšanu, dopingu un simulēšanu, kam futbolā nav vietas.

Iepriekšējo reizi kāds klubs no virslīgas tika izslēgts 2009.gadā, kad par spēļu sarunāšanu diskvalificēta tika Daugavpils «Dinaburg» komanda.

Kā zināms, pagājušā gada rudenī Daugavpils «Daugavas» komanda tika iepīta lielā totalizatoru skandālā, kā rezultātā policija saistībā ar spēļu sarunāšanu aizturēja astoņas ar šo klubu saistītas personas. Ilgu laiku nekas nebija zināms par Daugavpils «Daugavu», taču komanda šobrīd startē otrās līgas turnīrā. Latvijas augstākās līgas dalībnieku vidū vairs nav arī Rīgas «Daugavas», kas pirms sezonas nesaņēma licenci dalībai turnīrā, turklāt pagājušajā sezonā šis klubs arī bija saistīts ar spēļu sarunāšanu.

Virslīgas apritē vairs nav arī skandalozās «Jūrmalas», kas pērn palika pēdējā vietā, taču tika apsūdzēta spēļu sarunāšanā, bet pazīmes rāda, ka komanda ir beigusi pastāvēt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu