Nīderlande: Krievija sēj apjukumu par MH17 notriekšanas lietu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nīderlandes ārlietu ministrs Berts Kunderss piektdien apsūdzēja Krieviju par «apjukuma sēšanu» saistībā ar Malaizijas nacionālās aviokompānijas «Malaysia Airlines» reisa MH17 lidmašīnas notriekšanu virs prokrievisko separātistu kontrolētajiem Ukrainas austrumiem pagājušā gada jūlijā, jo Krievija nepārtraukti kritizē gala ziņojumu par katastrofas izmeklēšanu.

«Man ir iespaids, ka Krievijas puse šobrīd ne īpaši interesējas par gala ziņojumu, bet drīzāk par to, kā sēt apjukumu» saistībā ar ziņojumu, Kunderss sacīja pirms Nīderlandes valdības sēdes Hāgā.

Kunderss piebilda, ka ir neveiksmīgi mēģinājis sazināties ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu, lai runātu par šo jautājumu, vēstīja Nīderlandes ziņu aģentūra ANP.

Jau vēstīts, ka starptautiskā izmeklēšanas grupa, kuru vadīja Nīderlandes eksperti, otrdien paziņoja, ka «Malaysian Airlines» reisa MH17 pasažieru lidmašīna pērn 17. jūlijā virs Ukrainas tika notriekta ar Krievijā ražotu «zeme-gaiss» tipa raķeti BUK, kas izšauta no prokrievisko separātistu ieņemtās teritorijas.

Lidmašīna, kas lidoja no Amsterdamas uz Kualalumpuru, 2014.gada 17.jūlijā nogāzās Ukrainas austrumos. Aviolainerī bija 298 cilvēki, kas visi gāja bojā. Lielākā daļa upuru bija Nīderlandes pilsoņi.

Rietumvalstis un Ukraina apgalvo, ka raķete palaista no prokrievisko separātistu kontrolētas teritorijas, bet Krievija to noliedz, norādot uz Ukrainas armijas vainu.

Pašlaik turpinās Nīderlandes ekspertu vadīta kriminālizmeklēšana, lai noskaidrotu tos, kas konkrēti ir atbildīgi par traģēdiju, tomēr eksperti ir atzinuši, ka ir maz ticams, ka vainīgie jebkad stāsies tiesas priekšā.

Kunderss norādīja, ka Krievijas pozīcija «neveicina procesa virzību».

«Nav jēgas sēt apjukumu. Pašlaik vissvarīgākais ir sadarboties,» uzsvēra Nīderlandes ārlietu ministrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu