Sākas Bērnu kultūras mēnesis (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Svētdien, 5. oktobrī, Sarkandaugavā bērni un jaunieši aicināti uz digitālās pilsētas veidošanu darbnīcā «Mana Metropole». Šis un citi pasākumi šajā nedēļas nogalē aizsāks «Bērnu kultūras mēneša» pasākumus Rīgas muzejos, bērnu un jauniešu centros un citās kultūras iestādēs.

Darbnīcā «Mana Metropole» bērni un jaunieši varēs izgatavot no kartona pilsētas infrastruktūras objektu, kuru ar digitālo tehnoloģiju palīdzību ievietot datorspēlē. Datorspēlē «Mana metropole» pilsētu vienlaicīgi papildinās Berlīnes, Sansebastjanas un Asenas bērni. Darbnīca notiks Sarkandaugavā bērnu un jauniešu centrā «Laimīte» (Sarkandaugavas ielā 24, Rīgā) pl.13.00-16.00. Darbnīca notiks arī 11., 19. un 25.oktobrī.

Šajā nedēļas nogalē aizsāksies arī pasākumi Rīgas bērnu un jauniešu centros, katrs centrs aicina iepazīt kādu Eiropas valsti. Sestdien, 4.oktobrī, Rīgas Dabaszinību skolas dārzā (Ernestīnes iela 8A, pl.10-16) caur dažādām aktivitātēm varēs iepazīt Lielbritāniju. Pasākumu programma bērnu un jauniešu centrā «Zolitūde» (Ruses iela 13, pl.12.-16) veltīta Francijai. Bolderājas centrs (Flotes iela 3, pl.12-15) pārtaps par teiksmainu, brīnumiem un burvestībām bagātu vietu – Īriju. Savukārt bērnu un jauniešu centrs «Daugmale» (Jēkabpils iela 19A, pl.12-16) piedāvās neklātienē apceļot Lietuvu un Poliju. Oktobrī iksestdienu vairāki bērnu un jauniešu centri piedāvās bezmaksas programmu, kas veltīta kādai konkrētai Eiropas valstij. Mēneša garumā apmeklējot vismaz četrus šos pasākums, varēs laimēt pārsteiguma balvas.

Īpaša pasākumu programma ģimenes sagaida arī muzejos. Latvenergo Enerģētikas muzejs (Andrejostas ielā 8) sestdien pl.9.-17 un mēneša garumā jebkurā darba dienā aicina bezmaksas iepazīt Latvijas elektroenerģijas vēsturi. Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (Skārņu iela 10/20) 4.oktobrī pl.11 būs bezmaksas interaktīvā ekskursija ģimenēm par tēmu «Dzintara meklētāji». Savukārt Mencendorfa namā pl.12 sāksies izglītojoša programma par rīdzinieku mājām 17.-18.gadsimtā, ieskatu vēsturē papildinās pankūku cepšana un dejas. Lielajā ģildē uz koncertu bērniem «LeNeSons redz to, kā nemaz nav» 4.oktobrī pl.11 un pl.14 aicina arī Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris.

Pasākumu programma arī citos muzejos un kultūras iestādēs pieejama šeit:

«Bērnu kultūras mēnesis» ir Nīderlandes kultūras organizācijas «K&C» pirms 10 gadiem aizsākta iniciatīva. Kopš 2013.gada projektam pievienojušās arī citas Eiropas pilsētas - Rīga, Berlīne un Sansebastiana. Projekts paredz, ka oktobrī muzeji, teātri, kinoteātri, koncertzāles un citas kultūras iestādes bērnu auditorijai piedāvā īpaši plašu pasākumu programmu. Šādā veidā organizatori sniedz bērniem iespēju kā arī aicina vecākus aktīvi pavadīt savu brīvo laiku ar bērniem. «Bērnu kultūras mēnesis» norisinās ar Eiropas Savienības programmas «Kultūra» atbalstu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu