Jau 39% Krievijas iedzīvotāju pārgājuši uz lētāku preču iegādi

LETA/TASS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijā to iedzīvotāju īpatsvars, kas ekonomiskās krīzes dēļ bijuši spiesti mainīt savus paradumus un pāriet uz lētāku preču iegādi, pieaudzis no 22% līdz 39%, liecina ceturtdien publicētie Viskrievijas Sabiedriskās domas pētījumu centra aptaujas rezultāti.

«To īpatsvars, kuri atzinuši, ka jau vairāk nekā pusgadu pārgājuši uz lētāku preču pirkšanu, no janvāra līdz septembrim pieaudzis no 22% līdz 39%. Šai grupai biežāk pieskaitāmi gados vecāki cilvēki (49%) un mazāk izglītoti cilvēki (50%). Kopumā uz lētāku produktu patēriņu pārgājuši 62% mūsu pilsoņu. Janvārī tādu bija 58%,» pavētīja pētījumu centrs.

Ievērojami pieaudzis arī to cilvēku skaits, kuri pēdējo sešu mēnešu laikā retāk pirkuši vai atteikušies no konkrētu preču iegādes un izklaidēm. Janvārī šo cilvēku īpatsvars bija 21%, bet septembrī - 37%.

Daļa aptaujāto krīzes situācijai meklējuši citus risinājumus. Produktu uzkrājumus veidojuši 38% aptaujāto, bet savā dārzā vairāk audzējuši augļus un dārzeņus, kā arī vairāk paši gatavojuši 36% aptaujāto. Labāk apmaksātu darbu vai iespējas piestrādāt meklējuši 35% aptaujāto, bet 31% sākuši tērēt uzkrājumus ikdienas vajadzībām, 24% ņēmuši kredītu bankās, 26% aizņēmušies no paziņām, bet 23% pieņēmuši palīdzību no tuviniekiem. Tikai 9% guvuši ienākumus valūtā, bet 5% pārdevuši kādu vērtīgu īpašumu.

Aptauja veikta 26. un 27.septembrī, intervējot 1600 cilvēkus visas Krievijas teritorijā. Pieļaujamā statistiskā kļūda ir 3,5 procentpunkti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu