Uzlabotais Kia Rio ceļā uz pasaules pirmizrādi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

2. oktobrī Kia 2014.gada Parīzes auto izstādes ietvaros prezentēs atjaunoto Kia Rio modeli, atklājot virkni uzlabojumu, kas veikti, lai saglabātu savas pasaulē visvairāk pārdotās automašīnas konkurētspēju arī nākotnē.

«Kia Rio bija mūsu visvairāk pārdotā automašīna pasaulē 2013. gadā, kopumā tika realizētas 471 000 automašīnas. Eiropas tirgū Kia Rio ar 56 821 vienību ierindojās Kia pārdotāko modeļu topa trijniekā. Domājot par attīstību nākotnē, šī modeļa uzlabojumi bija ļoti nepieciešami, un tie ir ļoti nozīmīgi,»komentēja Maikls Kols (Michael Cole), Kia Motors Europe galvenais izpilddirektors.

«Milzīgā Rio popularitāte pierāda to, ka mūsu dizaineri un inženieri vairumu lietu ir uztvēruši pareizi, kad 2011. gadā radīja mūsu ceturtās paaudzes kompakto B-segmenta sāncensi. Rio ir saglabājis galvenās īpašības, kuras tik ļoti iecienījuši tā īpašnieki. Vienlaikus 2014. gada modelis ir piedzīvojis nelielas vizuālās pārvērtības, kas tam piešķir svaigas dizaina vēsmas,» piebilda Kols.

Kia Motors Corporation un Hyundai Motor Group prezidenta un galvenā dizainera Pītera Šreijera vadībā Rio dizaineru komanda Korejā ir atjauninājusi Rio «tīģera deguntiņu» un piešķīrusi automašīnai jaunas dizaina vēsmas izskatā, tostarp, jaunus miglas lukturus. Trīs jauni lieto disku dizaini (pieejami 15, 16 un 17 collu) atsvaidzina Rio profilu, savukārt atjaunotais aizmugures bamperis papildina ārienes pārvērtības. Turklāt, krāsu paletei tiks pievienotas divas jaunas krāsu apdares (pilsētas zilais (Urban Blue) un digitāli dzeltenais (Digital Yellow).

Rio salonu atdzīvina ap četrām paneļa gaisa atverēm izvietotie hroma akcenti un jauna dizaina centrālās konsoles apdare ap audio sistēmu. Augstākā līmeņa EX modeļiem standartā ir jauna auduma apdare, kamēr Kia ir ieviesusi iespēju izvēlēties šim modelim arī pelēkas mākslīgās ādas apdari.

2015. gada Kia Rio jaunajā papildu izvēles aprīkojumā būs iekļauts jauns DAB digitālais radio un jaunākās paaudzes Kia AVN (audio-video navigācija) sistēma ar 7,0 collu displeja ekrānu, uzlabotu apstrādes ātrumu un ātrāku maršruta aprēķināšanu (sistēmas pieejamība ir atkarīga no konkrētā tirgus).

Atkarībā no tirgus, uzlabotais Rio Eiropā tiks piedāvāts ar iespēju izvēlēties līdz pat četriem augstas efektivitātes dzinējiem jaudas robežās no75līdz 109 zs ar piecu vai sešu pakāpju manuālo vai četru pakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Kia Rio sedans Eiropai tiek ražots Kia Sohari rūpnīcā Korejā. Plānots, ka uzlabotais Kia Rio nonāks pārdošanā Eiropā 2015. gada sākumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu