Klārksonam ir ko teikt VW izmešu skandāla sakarā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Bijušais BBC raidījuma Top Gear vadītājs Džeremijs Klārksons savā izdevuma Sunday Times slejā norādījis, ka manipulējošas programmatūras izmantošana Volkswagen dīzeļautomobiļos, ir tikai un vienīgi likuma (noteikumu) apiešana ar līkumu, kā mēs visi to darām. Pēc Klārksona domām, tāda mānīšanās, lai radītu labāku iespaidu, ir atrodama arī jebkura cilvēka biogrāfijā.

Savu viedokli Klārksons paspilgtinājis ar atbilstošu ilustratīvu ierakstu mikroblogošanas vietnē. Tajā viņš publicējis sava Volkswagen Golf GTI spidometru ar iedaļām līdz 280 kilometriem stundā un pierakstījis, ka «šis ir iemesls, kādēļ es to nopirku, un mani maz interesē, cik slāpekļa tas saražo».

Klārksons uzskata, ka skandāls ap dīzeļdzinēju emisijām ir «atkritumi». Pēc kolorītās TV personības domām, 60 procentiem no atmosfēras piesārņojuma nav nekāda sakara ar satiksmi, bet atlikušos 40% kaitīgo izmešu rada autobusi un kravas mašīnas. Tieši tāpēc Klārksons iesaka Volkswagen koncernam pāriet uzbrukumā, raksta AutoBild.de.

Klārksons, kurš kopā ar ilggadējiem kolēģiem Džeimsu Meju un Ričardu Hamondu pirms neilga laika noslēdza vērienīgu sadarbības līgumu ar Amazon un šobrīd jau filmē pirmo televīzijas šovu, ir pārliecināts, ka Volkswagen grupas automobiļu lietotāji programmatūras manipulāciju dēļ pilnīgi noteikti nav cietēji. Viņaprāt, pircēji saņēmuši auto ar labākiem dīzeļdzinējiem nekā tad, ja motori pilnībā atbilstu noteiktajiem izmešu limitiem.

Neilgi pēc viedokļa paušanas, Klārksonam veltīta arī kritika. Piemēram, Londonas universitātes ģeofizikas un klimata jautājumu profesors Bils Makgvairs Klārksona izteikumus salīdzina ar nepamatotiem saraustītas fantāzijas produktiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu