Bankas «Citadele» stratēģija ir kļūt par vadošo vietējo banku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Bankas «Citadele» stratēģija ir kļūt par vadošo vietējo banku, kā arī kļūt par reģiona līderi finanšu pakalpojumu jomā katrā no Baltijas valstīm, ceturtdien žurnālistus informēja bankas pārstāvji.

«»Citadelei» kā pašlaik lielākajai Ziemeļvalstu bankām nepiederošajai universālai bankai Latvijā ir stratēģija kļūt par vadošo vietējo banku, kuru kā primāro izvēlas uz attīstību orientētas privātpersonas un uzņēmumi Latvijā un Baltijas valstīs, kā arī kļūt par reģiona līderi finanšu pakalpojumu jomā katrā no Baltijas valstīm,» norādīja bankas pārstāvji.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka banka «Citadele» paziņojusi par nodomiem veikt akciju sākotnējo publisko piedāvājumu fondu biržā «Nasdaq Riga» un Londonas Fondu biržā.

Piedāvājuma ietvaros tiks izlaistas jaunas akcijas ar mērķi piesaistīt kapitālu līdz pat 115 miljoniem eiro. Iegūtie līdzekļi ļaus «Citadelei» turpināt izaugsmi Latvijā un pārējās Baltijas valstīs. Tāpat tie tiks izmantoti, lai atmaksātu 34,7 miljonu eiro subordinēto noguldījumu Privatizācijas aģentūrai.

Banka «Citadele» dibināta 2010.gada 30.jūnijā, bet patstāvīgu darbību sāka 2010.gada 1.augustā, kad beidzās «Parex bankas» operacionālās sadalīšanas process. 2015.gada 20.aprīlī Privatizācijas aģentūra pabeidza valstij piederošo bankas «Citadele» akciju pārdošanas darījumu, Latvijas valdības apstiprinātā investora «Ripplewood» meitaskompānijai «RA Citadele Holdings LLC» un 12 starptautisku investoru grupai kļūstot par bankas akcionāru. Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) īpašumā saglabā 25% bankas akciju.

Pēc aktīvu apmēra banka «Citadele» 2015.gada jūnija beigās bija septītā lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu