Saeima piešķir Latvijas pilsonību ukraiņu sportistam Nakoņečnijam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeima šodien pieņēma lēmumu par Latvijas pilsonības piešķiršanu pieccīņniekam Ruslanam Nakoņečnijam par īpašiem nopelniem valsts labā.

Saskaņā ar likumu uz Nakoņečniju attiecas nosacījums par nepieciešamību dot solījumu par uzticību Latvijai.

Lēmumprojektu par pieccīņnieka uzņemšanu pilsonībā bija sagatavojusi Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija.

Kā ziņots, iepriekš Saeimas Sporta apakškomisijā tika apskatīti gan pozitīvie, gan negatīvie aspekti, Nakoņečnijam piešķirot Latvijas pilsonību par īpašiem nopelniem, aģentūrai LETA sacīja apakškomisijas priekšsēdētājs Jānis Upenieks (V).

Nakoņečnijs Sporta lietu apakškomisijas sēdē norādīja, ka vēlas iegūt Latvijas pilsonību un dzīvot valstī. Viņš norādīja, ka grib būt noderīgs, un akcentēja, ka viņam būs liels gods pārstāvēt Latviju augstākā līmeņa sacensībās. Viņš arī sniedza ieskatu savā un ģimenes biogrāfijā, un pēc uzstāšanās sportists izpelnījās deputāta Kārļa Krēsliņa (VL-TB/LNNK) atzinību par labajām latviešu valodas zināšanām.

Latvijas Modernās pieccīņas federācijas prezidents Jānis Liepiņš un Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers informēja, ka, pārstāvot Latviju, pasaules kausa pirmajā posmā sportists ieguvis pirmo vietu Ēģiptē un citā posmā Minskā 12.vietu.

Jau vēstīts, ka Pilsonības komisija bija saņēmusi lūgumu no Nakoņečnija sākt procedūru, lai parlaments varētu lemt par Latvijas pilsonības piešķiršanu par īpašiem nopelniem valsts labā.

Nakoņečnijs savās pirmajās sacensībās zem Latvijas karoga martā negaidīti uzvarēja Pasaules kausa posmā, bet kopš tā laika rezultāti vairs nav bijuši tik augsti. Tomēr, ja olimpiskā atlase noslēgtos šogad, viņa vieta pasaules rangā būtu pietiekami augsta, lai kvalificētos Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Iepriekš šis 24 gadus vecais sportists pārstāvēja Ukrainu, taču tajā valdošās nestabilās politiskās situācijas dēļ nu viņš dzīvo Latvijā, pārstāvot šo valsti arī starptautiskās sacensībās.

Kā zināms, 2013.gada nogalē Latvijas pilsonību par īpašiem nopelniem vēlējās iegūt pasaules šaha čempions un Krievijas opozīcijas politiķis Garijs Kasparovs, tomēr toreiz politiķu attieksme bija diezgan noraidoša, bet jau pāris mēnešus vēlāk viņš kļuva par Horvātijas pilsoni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu