Signe Meirāne prezentē latviskās pavārgrāmatas otro daļu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

14.oktobrī viena no populārākajām Latvijas pavārēm un recepšu grāmatu autorēm Signe Meirāne prezentēja savu jauno pavārgrāmatu «Mūsu mantojums».

Grāmata «Mūsu mantojums» ir otrā daļa šāda paša nosaukuma grāmatai, kuru autore prezentēja tieši pirms gada.

Grāmata turpina iesākto ciklu par Latvijas novadiem, to nacionālajiem ēdieniem un ēdiena īpatnībām, kuras stāsta katrā novadā dzīvojošie vectētiņi un vecmāmiņas.

Šāds apkopojums savā ziņā kalpo kā tautas mantojums, atmiņu krātuve, lai mēs nekad neaizmirstu savus senčus un nacionālo virtuvi.

Signes radītās grāmatas prezentāciju apmeklēja arī sabiedrībā pazīstamas personas, kurām patīk gatavot ēdienu. – Mārtiņš Sirmais, Ieva un Mārtiņš Bondari, Māris Mihelsons, Santa Bindemane.

Viesi tika cienāti ar sāļām uzkodām, bet tie, kuri vēlējās ko saldu, varēja baudīt dažādu veidu «Laimas» konfektes.

Liela daļa viesu saldumus labprāt ēda laikā, kad baudīja vīnu vai šampanieti, lai akcentētu dzēriena garšu buķeti.

Kā jau piedienas prezentācijā Signe saņēma daudz ziedu, laba vēlējumus un uzslavas par grūto darbu savākt vienuviet tik daudz ēdienu recepšu.

Viesi varēja kopā ar grāmatas autori un pašu grāmatu nofotografēties pie foto sienas, tāpat aicinātās personas prom devās ar jauno pavārgrāmatu azotē un plāniem par garšas kārpiņu eksploziju, baudot nacionālos ēdienus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu