«Skyforger» izdod savu pirmo DVD «Senprūsija Live»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pašmāju pagānmetāla apvienība «Skyforger» laidusi klajā pirmo DVD «Senprūsija Live», kurā apkopoti dažādi koncertu ieraksti laika posmā no 2010. gada līdz 2015. gadam.

Diskā iekļautas šogad 15. maijā notikušā jaunā albuma «Senprūsija» prezentācijas koncertā «Sapņu fabrikā» spēlētās dziesmas – «Senprūsija», «Tagad vai nekad», «Rāmava», «Melnais jātnieks», «Zem Lietuvas karogiem» u.c., kā arī agrīnākas dziesmas – «Kauja pie Saules» un «Migla, migla, rasa, rasa». Nosacīto diska pirmo daļu noslēdz grupas jaunākais videoklips «Melnās buras».

Otrajā daļā seko koncertieraksti ar grupas zelta fonda dziesmām – «Kurši», «Jūras dziesma» no albuma «Kurbads» prezentācijas koncerta 2010. gadā, «Tīreļa purvā» no koncerta Rīgā, Lāčplēša dienā 2011. gadā, «Kad Ūsiņš jāj» no 2012. gada «Positivus» festivāla, kā arī dziesmas «Nāves sala», «Čūsku sieviete», «Night of the Winter Solstice», «Pērkoņkalve», «Uz ziemeļkrastu», «Ķēves dēls», «Tumsā un salā», «Uz kariņu bāliņš jāja» no dažādiem festivāliem – «Fono Cēsis», «Kilkim Žaibu» Lietuvā u.c.

«Senprūsija»
«Senprūsija» Foto: Publicitātes foto

135 folka un metālmūzikas enerģētiski piesātinātas minūtes, kas ļaus katram «Skyforger» fanam iegrimt atmiņās par apmeklētajiem koncertiem, mēģināt atrast sevi klausītāju pūlī vai sarīkot «Skyforger» koncertu mājās, ar piebildi, ka vajadzīgas lielākas skandas un ekrāns.

Pēteris (vokāls, ģitāra): «Atskatoties uz grupas 20 pastāvēšanas gadiem, esam beidzot saņēmušies un izdevuši savu pirmo DVD. Tam par pamatu ir ņemts nofilmētais «Senprūsija» albuma prezentācijas koncerts «Sapņu fabrikā», un kā papildu materiālu pievienojām dziesmas, kas ierakstītas bija sakrājušās pēdējos piecos gados. Fani mums ir bieži prasījuši, kāpēc «Skyforger» nav nekādu video un koncertu ierakstu – tad, lūdzu, te beidzot būs!»

Video ir profesionālā kvalitātē, par to ir parūpējies Jānis Krivāns un filmu studija «Rock'n'Films». Skaņas apstrādi veicis ilggadējais «Skyforger» skaņu inženieris Gints Lundbergs.

Disku izdod «Thunderforge Records» sadarbībā ar apvienību «Zobens un Lemess». To atbalsta Latvijas Valsts kultūrkapitāla fonds.

DVD jau var iegādāties «Skyforger» mājaslapā, veikalā «Randoms», kā arī drīzumā citos labos mūzikas veikalos.

skyforger.lv

Skyforger šonedēļ dodas albuma «Senprūsija» atbalsta tūrē pa Vāciju, Šveici un Austriju. Latvijā grupu varēs skatīt 11. novembra koncertā Rīgā, pie Okupācijas muzeja.

Koncertu datumi

16.10.15. Vācija, Stuttgart, LKA Longhorn

17.10.15. Vācija, München, Backstage

18.10.15. Šveice, Pratteln, Z7

19.10.15. Vācija, Berlin, Postbahnhof

20.10.15. Vācija, Frankfurt, Batschkapp

21.10.15. Vācija, Saarbrücken, Garage

22.10.15. Vācija, Hamburg, Markthalle

23.10.15. Vācija, Oberhausen, Turbinenhalle

24.10.15. Vācija, Leipzig, Hellraiser

25.10.15. Austrija, Wien, Gasometer

11.11.15. Latvija, Rīga, Strēlnieku laukums

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu