Trīs ceturkšņos Latvijas ostās pārkrauts par 5,1% mazāk kravu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe / LETA

Šogad trīs ceturkšņos Latvijas ostās pārkrauts par 5,1% mazāk kravu, liecina Satiksmes ministrijas Tranzīta politikas departamenta apkopotie dati.

Deviņos mēnešos Latvijas ostu kravu apgrozījums bija 52,71 miljons tonnu, pērn atbilstošā periodā - 55,54 miljoni tonnu.

Rīgas ostā pārkrauti 30,03 miljoni tonnu kravu, un salīdzinājumā ar atbilstošu periodu pērn tas ir 0,1% samazinājums.

Ventspils ostā kravas pārkrautas par 14,3% mazāk - šogad deviņos mēnešos pārkrauti 17,66 miljoni tonnu, bet pērn trīs ceturkšņos - 20,6 miljoni tonnu.

Liepājas ostā deviņos mēnešos pārkrauti 3,96 miljoni tonnu kravu, un tas ir par 7,2% vairāk nekā pagājušajā gadā deviņos mēnešos, kad pārkrauti 3,7 miljoni tonnu.

Šogad par 12,1% samazinājies mazajās ostās pārkrauto kravu apjoms. Šogad mazajās ostās kopā pārkrauti 1,06 miljoni tonnu, pērn deviņos mēnešos - 1,21 miljons tonnu.

Latvijas ostās beramkravas šogad pārtraukts par 7,6% mazāk. Deviņos mēnešos ostās pārkrauti 24,61 miljons tonnu beramkravu, pērn gada pirmajos trīs ceturkšņos - 26,64 miljoni tonnu kravu.

No raksturīgākajiem kravu veidiem lielākais samazinājums ir ģenerālkravu pārkraušanā. Ģenerālkravas šogad pārkrautas par 10,6% mazāk. Trīs ceturkšņos šogad pārkrauti 8,02 miljoni tonnu ģenerālkravu.

Savukārt lejamkravu segmentā šogad ir neliels pieaugums, proti, 0,7%. Trīs ceturkšņos pārkrauti 20,075 miljoni tonnu lejamkravas, pērn atbilstošā periodā - 19,93 miljoni tonnu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu