Rīgas «Dinamo» izgāž trešo periodu un zaudē «Salavat Julajev»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienība Rīgas «Dinamo» trešdien nenoturēja divu vārtu pārsvaru un kārtējā regulārās sezonas spēlē ar rezultātu 3:5 (2:1, 1:1, 0:3) savā laukumā piekāpās Ufas «Salavat Julajev» hokejistiem.

Līdz ar to rīdzinieki cieta ceturto neveiksmi pēc kārtas, turklāt savā laukumā šosezon spējuši izcīnīt tikai vienu uzvaru.

Maču rīdzinieki sāka ļoti aktīvi - pirmajā pusotrā minūtē tika izveidoti trīs bīstami karogi, bet trešajā minūtē arī tika atklāts rezultāts, lielisku individuālo gājienu veicot Saulietim. Tomēr piektajā minūtē mājiniekus mazākumā atstāja Andris Džeriņš, un «Salavat Julajev» šo iespēju izmantoja - pēc Sami Lepistes metiena ripu vārtos ieraidīja Andrēass Enkvists un panāca 1:1.

Trešdaļas vidū jau neliels pārsvars piederēja «Salavat Julajev» hokejistiem, tomēr ar aktivitāti vairākumu rīdziniekiem nopelnīja Māris Bičevskis, un arī viņi iespēju garām nelaida - ar precīzu metienu no zilās līnijas rezultatīvs bija Seigo, kuram tas bija pirmais vārtu guvums KHL karjerā. Trešdaļas beigu daļā Latvijas vienībai piederēja pārsvars un tika saglabāta vadība ar 2:1.

Kaut otro trešdaļu ar uzbrukumiem sāka viesi, jau otrajā minūtē Rīgas «Dinamo» ieguva divu vārtu pārsvaru, izceļoties Miķelim Rēdliham, kurš uzņēma ripu vēl savā zonā un individuāli aizgāja līdz otrai laukuma pusei, metot nekļūdīgi. Kaut rīdziniekiem bija vēl vairākas labas iespējas gūt vārtus, trešdaļas 16.minūtē deficītu līdz 2:3 samazināja Igors Grigorenko, kad guva vārtus pēc skaistas saspēles.

Jau iepriekšējā spēlē Rīgas «Dinamo» komanda aizvadīja ļoti neveiksmīgu trešo trešdaļu un šoreiz tā izvērtās tāda pat, mājiniekiem pamanoties ielaist trīs vārtus. Arī trešā trešdaļa iesākās ar ļoti ātriem vārtiem, bet šoreiz izcēlās «Salavat Julajev» - jau trešajā minūtē pēc Tēmu Hartikainena uzmetiena nūju pie ripas pielika Dmitrijs Makarovs un panāca izlīdzinājumu 3:3. Turpinājumā 13.minūtē vadību viesiem deva Ekvists, kuram tie bija otrie vārti cīņā, bet piektos vārtus vēl pēc nepilnas minūtes guva Lepiste.

Vārtu guvēji:

1:0 Kaspars Saulietis (Sotnieks, 2:56).

1:1 Andreass Enkvists (Lepisto) (5:53, vair.).

2:1 Stīvens Seigo (Kundrāteks, Indrašis) (9:09, vair.).

3:1 Miķelis Rēdlihs (K.Rēdlihs, 21:45).

3:2 Igors Grigorenko (Bodrovs, Lepisto) (35:15).

3:3 Dmitrijs Makarovs (Hartikainens, 42:43).

4:3 Andreass Enkvists (Ūmarks, Grigorenko) (52:26, vair.).

5:3 Sami Lepisto (Ūmarks, Grigorenko) (53:18, vair.).

Rīgas «Dinamo» komandas sastāvs cīņai ar «Salavat Julajev»

Vārtsargi: #30 Jūakīms Ēriksons, (#36 Jakubs Sedlāčeks);

Aizsargi: #84 Tomāšs Kundrāteks - #16 Stīvens Seigo, #58 Guntis Galviņš – 9 Krišjānis Rēdlihs, #3 Ēriks Ševčenko - #11 Kristaps Sotnieks, - #26 Uvis Balinskis;

Uzbrucēji: #10 Lauris Dārziņš (K) - #22 Ville Leino - #70 Miks Indrašis, #13 Gunārs Skvorcovs - #43 Tims Sestito - #19 Miķelis Rēdlihs, #17 Kaspars Saulietis - #25 Andris Džeriņš - #87 Gints Meija, #12 Roberts Locāns - #21 Armands Bērziņš - #96 Māris Bičevskis, #32 Edgars Kulda.

Septiņos mačos savā laukumā Rīgas «Dinamo» komanda šosezon svinējusi tikai vienu panākumu. Savukārt 13 izbraukuma cīņās gūtas piecas uzvaras.

Tikmēr «Salavat Julajev» komanda pēc ilggadējā Vjačeslava Bikova palīga Igora Zaharkina kļūšanas par galveno treneri sešās spēlēs izcīnījusi piecas uzvaras.

Tagad rīdziniekiem ir pāris atpūtas dienas, bet nākamajā nedēļā vienība aizvadīs kārtējo trīs izbraukuma spēļu sēriju, viesojoties pie Jaroslavļas «Lokomotiv», «Salavat Julajev» un Magņitogorskas «Metallurg».

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas «Dinamo» ar 24 punktiem 21 mačā ieņem priekšpēdējo, 13.vietu un no labāko astotnieks jau ir sešu punktu attālumā.

Savukārt Ufas vienība ar 30 punktiem 20 mačos pakāpusies uz astoto vietu Austrumu konferencē.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu