Maskava apstrīd Nīderlandes atzinumu virs Ukrainas notriektās Malaizijas lidmašīnas lietā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Augsta līmeņa Krievijas amatpersonas trešdien apstrīdēja Nīderlandes vadītās starptautiskās izmeklēšanas komisijas atzinumu, ka Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanā Austrumukrainā vainojami prokrieviskie kaujinieki.

Federālās Gaisa transporta aģentūras vadītāja vietnieks Oļegs Storčevojs sacīja, ka

Nīderlandes vadītajā izmeklēšanā nav atspēkoti Krievijas pierādījumi, ka lidmašīnu varēja notriekt Ukrainas armija.

«Šķiet, komisija izvēlējās pierādījumus,» žurnālistiem teica Storčevojs, piebilstot, ka Krievija «kategoriski nepiekrīt ziņojuma slēdzieniem,» vēstīja Krievijas valsts ziņu aģentūra TASS.

Viņš gan uzsvēra, ka

Krievija piekrīt izmeklēšanas secinājumam, ka Ukrainai būtu bijis jāslēdz sava austrumu gaisa telpa pirms katastrofas.

Storčevojs pavēstīja, ka

Krievija iniciēs jaunu izmeklēšanu.

Savukārt Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova izteicās, ka izmeklēšanas patiesais mērķis bija apliecināt sākotnējās apsūdzības, ka atbildīgi ir prokrieviskie kaujinieki.

Iepazīstinot ar starptautiskās izmeklēšanas komisijas secinājumiem, otrdien Nīderlandes Drošības pārvalde (OW) paziņoja, ka Malaizijas lidmašīna notriekta ar Krievijā ražotu zenītraķeti «Buk».

Kā norādīts izmeklētāju sagatavotajās kartēs, raķete izšauta no promaskavisko kaujinieku kontrolētās teritorijas.

Kā ziņots, pagājušā gada 17.jūlijā virs teritorijas Ukrainas austrumos, kuru kontrolē Krievijas atbalstītās teroristu bandas, tika notriekta Malaizijas lidmašīna «Boeing 777», nogalinot visus aviolainerī esošos 298 cilvēkus, tostarp 193 Nīderlandes pilsoņus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu