Raidījums pieķer, ka policisti nelieto drošības jostas un melo

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis nav vienīgais, kurš grēko ar drošības jostu nelietošanu, otrdien vēstīja TV3 raidījums «Bez tabu». Arī viņa padotie rupji pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus.

Raidījuma žurnālists veicis novērošanas eksperimentu pie Valsts policijas bāzes, un ilgi nebija jāgaida, līdz no tās policijas automašīnā izbrauca divi likumsargi, kuri nebija piesprādzējušies.

Policists no žurnālista pārmetumiem mēģināja izlocīties, stāstot, ka viņš jau vēl nekur nebraucot un stāvot uz vietas. Kad žurnālists aicināja kārtības sargus tomēr piesprādzēties, izrādījās, ka drošības josta aizsprausta aiz muguras, kas nozīmē, ka, visticamāk, tā regulāri tiek atstāta novārtā. Abi līdzās sēdošie kolēģi bija acīmredzami neapmierināti par šādu pārmetumu un ironizēja, ka pilnmēness taču it kā esot beidzies. Likumsargs arī sameloja par to, kā viņu sauc.

Agri no rīta padežūrēju pie Valsts policija "bāzes". Likumsargi ne tikai pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus (neizmanto...Posted by Artūrs Špaks on Tuesday, October 13, 2015

Mirkli vēlāk no teritorijas izbrauca vēl viens policists dienesta busiņā, kurš tāpat pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus un attaisnojās, ka vēl jau nebraucot.

Drīz vien žurnālista eksperimentu pie policijas teritorijas mēģināja apturēt kāds vīrietis, kurš uzdevās par «nodaļas priekšnieku». Žurnālists tomēr atteicās izslēgt videokameru, pēc kā «nodaļas priekšnieks» devās zvanīt augstākiem priekšniekiem un vairs neatgriezās.

Taisnības labad raidījums norāda, ka ne visi likumsargi pārkāpj noteikumus un daudzi drošības jostas tomēr lieto.

Reaģējot uz žurnālista publicēto video, Valsts policija norādījusi, ka par šo gadījumu sākta administratīvā lietvedība, lai darbiniekus sauktu pie atbildības. Video nosūtīts arī policijas Iekšējās drošības birojam disciplinārās atbildības izvērtēšanai.

«Video redzamā darbinieku rīcība ir ne tikai administratīvi sodāma, bet arī nosodāma no ētiskā viedokļa. Mūsu ieskatā šāda policistu rīcība ir absolūti nepieļaujama,» portālā «Facebook» komentē policijas pārstāvji.

Raidījums uzsver - gan autovadītājiem, gan pasažieriem, atrodoties uz ceļa, ir jāpiesprādzējas, neatkarīgi no tā, vai esi policists vai ātrās palīdzības šoferis, vai taksists.

Jau ziņots, ka nesen līdzīgā ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumā kameru priekšā pieķerts arī Ķuzis - piedaloties bērnu raidījumā «Dardarija», policijas priekšnieks aizmugurējā sēdeklī ne tikai nepiesprādzējās pats, bet arī nepievērsa uzmanību, ka to nebija izdarījis līdzās sēdošais bērns.

Policija rīkojusi vairākas kampaņas, kurās uzsver, ka drošības josta var glābt ne tikai pašu, bet arī ceļabiedru dzīvību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu