Arī «Aerosmith» iebilst, ka Tramps kampaņā izmanto grupas dziesmu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu rokgrupas «Aerosmith» solists Stīvens Tailers iebildis pret dziesmas «Dream On» izmantošanu ASV prezidenta amata kandidāta Donalda Trampa priekšvēlēšanu kampaņā. Tailera advokāti pieprasījuši atteikties no dziesmas izmantošanas kampaņā, jo tas «rada nepatiesu iespaidu», ka Tailers atbalsta Trampa kandidatūru.

Tramps atskaņo dziesmu kampaņas pasākumos. Vienā no tiem ekscentriskais uzņēmējs izlikās, ka spēlē bungas.

Tailers pats ir republikāņu partijas atbalstītājs, un viņa iebildumi neesot «personiski», bet gan saistīti ar autortiesību neievērošanu un atļaujas nejautāšanu.

Kā jau ziņots, arī kanādiešu mūziķis Nīls Jangs un amerikāņu rokgrupa «R.E.M.» lūguši neizmantot to dziesmas Trampa priekšvēlēšanu kampaņā.

«Ejiet ieskrieties, skumjie, pēc uzmanības izsalkušie un varaskārie vīreļi,» par dziesmas «End of the World AS We Know It (And I Feel Fine)» lietošanu tvītoja Staips. «Neizmantojiet mūsu mūziku un manu balsi savās idiotiskajās šarādēs, ko saucat par kampaņu.»

Tailers uztur labas attiecības ar Trampu. Augustā dziedātājs kā Trampa viesis apmeklēja republikāņu partijas debates.

«Kampaņa «Trump for President» nav ieguvusi mūsu klienta atļauju izmantot «Dream On» vai jebkuru citu dziesmu, jo tas rada nepatiesu iespaidu, ka viņš ir saistīts vai reklamē Trampa kunga kandidatūru,» teikts advokātu vēstulē. «Ja kampaņas veidotāji nepakļausies prasībām, mūsu klientam nāksies izmantot juridiskus līdzekļus.»

Trampam pirmoreiz tika lūgts pārtraukt «Dream On» atskaņošanu kampaņas pasākumos pirms diviem mēnešiem, taču viņš turpināja to izmantot, ziņo mūzikas žurnāls «Rolling Stone».

Donald Tramps
Donald Tramps Foto: REUTERS/Scanpix

Politiķu un mūziķu strīdi par dziesmu izmantošanu kampaņās ir strīdīgs jautājums kopš 1984. gada, kad rokmūziķis Brūss Springstīns nopēla ASV prezidentu Ronaldu Reiganu par ieceri pārvēlēšanas kampaņā lietot dziesmu «Born in the USA».

Autortiesību likumi ļauj politisko kampaņu pasākumos atskaņot mūzikas ierakstus, ja norises vieta ieguvusi attiecīgu licenci. Taču izpildītāji var sūdzēties par to reputācijai nodarīto kaitējumu, ja dziesma izmantota, nelūdzot atļauju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu