Otrdien gaiss iesils līdz +12 grādiem

BNS
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Otrdien Latvijā caur mākoņiem spīdēs saule, bet Ziemeļvidzemē saglabāsies apmācies laiks, nokrišņu nebūs.

Pūtīs lēns austrumu, dienvidaustrumu vējš, Kurzemē vējš būs mērens. Gaisa temperatūra pakāpsies līdz +8..+12 grādiem.

Rīgā caur dūmaku spīdēs saule, pūtīs neliels austrumu, dienvidaustrumu vējš un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +11..+12 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklons, atmosfēras spiediens ir 772-775 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Gaisa temperatūra Daugavpils apkaimē -5 grādi; vietām bieza migla

Otrdienas rītā vēsākais laiks ir Daugavpils apkaimē, kur gaiss atdzisis līdz -5 grādiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Latgales dienvidos, Zemgalē un Kurzemes dienvidu un centrālajā daļā debesis klāj tikai augstie mākoņi un gaisa temperatūra pārsvarā ir +2..-3 grādi. Pārējā valstī debesis sedz blīva mākoņu sega un gaisa temperatūra ir +3..+5 grādi, Rīgas jūras līča Kurzemes piekrastē līdz +7 grādiem.

Nokrišņu nav, vietām sabiezējusi migla, tostarp vietām pie Daugavas redzamība samazinājusies līdz 100 metriem. Pūš lēns austrumu vējš, Austrumlatvijā valda bezvējš.

Rīgā gaisa temperatūra zem mākoņiem +5 grādi, bet dienvidrietumu piepilsētā zem praktiski skaidrām debesīm - nulle grādu, dažviet migla. Pūš lēns austrumu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +6,4 grādiem Zosēnos līdz +11,4 grādiem Ventspilī.

12.oktobra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +31 grāds Grieķijā un +35 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -5..-7 grādi daudzviet Eiropā, kā arī -11 grādu Krievijas ziemeļos.

Uz augšu