ASV universitātē pasniegs studiju kursu par «Marvel» filmām (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/AP/Scanpix

Baltimoras universitātes studentiem piedāvāta iespēja apgūt studiju kursu par «Marvel» komiksu ekranizācijām, ziņo britu laikraksts «The Guardian».

Kursā «Media Genres: Media Marvels» («Mediju žanri: «Marvel«») tiks pētīta slavenā komiksu izdevēja uzburtā supervaroņu pasaule, kas tikusi ekranizēta vairākās lielbudžeta filmās, arī «Guardians of the Galaxy» («Galaktikas sargi»), «Iron Man» («Dzelzs vīrs») un «The Avengers» («Atriebēji»).

«Filmu sērija ir ne tikai lieliska izklaide, bet tā satur arī patiesus vēstījumus par varonību, milzīgu atbildību, kas pavada lielu varu, mūsu gatavību iemainīt brīvību pret drošības sajūtu un daudz ko citu,» sacīja lektors Arnolds Blumbergs. «Katrai paaudzei ir moderna mediju mitoloģija. Tā vienlaikus gan izklaidē, gan izglīto par ētiku, morāli, rasu, dzimuma, sociālās šķiras un citām problēmām. Daudzus gadus šo lomu pildīja «Harijs Poters» un «Gredzenu pavēlnieks». Kad es biju jaunāks, tā bija oriģinālā «Zvaigžņu karu» triloģija.»

«Tagad tas ir «Marvel».

Jaunā paaudze uzaugusi ar «Marvel» varoņiem un izveidoto pasauli,»

viņš uzsver.

Kurss sāksies 2015. gada pavasara semestrī.

Kinostudija «Marvel Studios» līdz šim izlaidusi desmit filmas, kas balstītas uz izdevniecības «Marvel Comics» izlaistajiem komiksiem. To kopējie kases ieņēmumi pārsniedz septiņus miljardus ASV dolāru (5,4 miljardus eiro).

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu