Smukulis: Jutu, ka ir nepieciešamas pārmaiņas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas profesionālais šosejas riteņbraucējs Gatis Smukulis pēc četrām «Katusha» komandas sastāvā aizvadītajām sezonām karjeru turpinās vienā no pasaules labākajām riteņbraukšanas komandām – «Astana». Nelielā intervijā sportists pastāstīja par pāreju uz jauno komandu, pavadīto laiku iepriekšējā vienībā un citām lietām.

28 gadus vecais Gatis Smukulis savu riteņbraucēja karjeru sāka Smiltenē trenera Jāņa Akmentiņa vadībā. Turpinājumā viņš absolvēja Murjāņu sporta ģimnāziju. Šajā periodā viņam daudz palīdzēja treneris Jānis Veide. Ceļu līdz profesionālajam sportam Gatis izlauza caur Francijas amatieru komandām. Pasaules tūres apritē latvietis ir jau septiņas sezonas, kuru laikā pārstāvētas trīs komandas. Spilgtākā profesionālā uzvara tika izcīnīta 2011. gadā, kad, pārstāvot ASV vienību «HTC - High Road», latvietis triumfēja Katalonijas daudzdienu velobrauciena pirmajā posmā. Pēdējās četras sezonas Gatis pārstāvēja Krievijas komandu «Katusha», bet nesen noslēdza līgumu ar Kazahstānas vienību «Astana».

Kāds ir tavs vērtējums par aizvadīto sezonu?

Runājot par aizvadīto sezonu, jāsaka, ka kopumā esmu apmierināts ar veikumu. Protams, vēlējos labāk aizvadīt sezonas sākuma daļu. Šeit domāju Beļģijas vienas dienas klasikas, kas šogad nebija pašā augstākajā līmenī. Bez tā guvu arī traumu prestižajā «Parīze – Rubē» velobraucienā. Sezonas turpinājums gan bija daudz veiksmīgāks. Veicu labu darbu komandas interesēs, arī pašam sanāca atzīmēties ar aktīvu sniegumu. Kopumā nav pamata būt neapmierinātam.

Kā nonāci «Astana» komandas sastāvā?

Pāreja uz «Astanu» notika, jo jutu, ka ir nepieciešamas pārmaiņas. Vēlējos iegūt svaigu skatu uz profesionālo sportu. Pievienojos «Astana» vienībai, jo uzskatu, ka šeit man būs iespēja vairāk sevi parādīt un arī progresēt. Komandā šobrīd nav tik izteiktu līderu uz klasikām, kā tas bija «Katusha» vienībā.

Ko tu individuāli vēlies paveikt nākamajā sezonā jau «Astana» komandas sastāvā?

Mans individuālais mērķis nākamajā sezonā ir beidzot apliecināt sevi no vislabākās puses Beļģijas klasikās, kas teju visas ir ļoti prestižas sacensības.

Ar kādām sajūtām atstāj «Katusha» komandu?

Varu teikt, ka visi aizvadītie gadi šajā vienībā bija pozitīvi. Man bija liels prieks būt un strādāt tik spēcīgā sastāvā. Komanda guva ļoti daudz skaistu uzvaru, kuru gūšanā pieliku arī savu roku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu