Rīgā aizvadīta pirmā Martas balle vēsturiskās noskaņās (27)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

26. septembrī viesnīcā «Grand Palace Hotel» norisinājās labdarības pasākums Martas balle. Pasākums ikvienam viesim ļāva atgriezties senatnē un izmēģināt dažādas balles kleitas un džentlmeņu kostīmus. Tā kā balle bija masku balle, daudzus viesus nebija iespējams pazīt līdz pat vakara izskaņai. Neskatoties uz izklaidēšanos, koncertu, dejām, pasākums nebija tikai izklaidējošs, tika vākti līdzekļi jauniešu attīstībai.

Ierodoties uz pasākumu, viesus sagaidīja karalienes galma pāžs, kurš ikvienai dāmai atvēra taksometra durvis un palīdzēja izkāpt no automašīnas, kā nekā tas nemaz nav tik viegli ar lielajām viduslaiku kleitām.

Jau viesnīcas «Grand Palace Hotel» pagalmā viesus izklaidēja vijolniece, izpildot klasikas paraugus.

Ienākot pasākumā, dāmām tika piešķirts īpašs sievišķīgs aksesuārs kabatas lakatiņa formā, tas daudzām dāmām palīdzēja justies vēl sievišķīgākām, karaliskām un iejusties tēlā.

Martas balle apmeklētājus priecēja uzreiz divās zālēs. Pasākuma muzikālajā daļā uzstājās ne vien Inese Galante un Jūlija Vasiļjeva, bet arī Roberto Meloni, Dāvids Kalandija, Liera Štein un Alekss Silvērs, dziedātāja Jane G, senās mūzikas ansamblis «Ludus» un deju studija «Magic Dance».

Toties otrajā zālē uzdarbojās karikatūru zīmētāja, kurtizānes, kuras savas lielās kleitas noģērba turpat uz bāra letes un ļāvās seksīgai dejai apakšveļā, kā arī iluzionisti, kuri samulsināja ne vienu vien apmeklētāju.

Paralēli izklaidēm notika arī īpaša loterija, kurā bija iespējams laimēt dažādas balvas, kā arī īpašu lietu izsole, kur ikviens varēja anonīmi uzrakstīt savu vēlamo summu un izsoles beigās redzēt, vai ir laimējis vai ne.

Visi savāktie līdzekļi tika ziedoti bērnu vajadzībām. Neskaitot biļešu ienākumus, no kuriem puse tika ziedoti bērniem, vakara gaitā iegūtie līdzekļi pilnībā aizgāja bērnu fondam. Līdzekļus saņems bērni no maznodrošinātām ģimenēm un varēs veselu gadu apmeklēt Jauno bruņinieku skolu. Šim nolūkam vienam bērnam ir vajadzīgi 180 eiro. Pasākuma ietvaros savāktā naudas summa vēl netiek publiskota, jo daudzi no viesiem par izsolē iegādātajām mantām maksās, izmantojot interneta banku.

Pasākuma vadītāju lomās iejutās Agnese Zeltiņa, Aivis Ceriņš, Jeļena Tonova un Nauris Rolavs, kuri lieliski tika galā ar viesu izklaidēšanu.

Viesi nepārtraukti steidza pateikt paldies Martas balles iniciatorei Svetai Loevai (Low) par lielisko balles ideju un nepadošanos, kamēr tā netiek īstenota.

Pasākumu apmeklēja dažādas slavenības un pasaules mērogā nozīmīgas personas, tādas kā Beļģijas princis, kurš īpaši slēpās zem maskas.

Komentāri (27)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu