Kijeva: Kaujās pie Ilovaiskas kritis tūkstotis Krievijas karavīru (112)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kaujās pie Ilovaiskas, Doņeckas apgabalā, kritis tūkstotis Krievijas karavīru, ceturtdien telekanāla 112 ēterā pavēstīja Ukrainas aizsardzības ministra padomnieks Oleksandrs Daņiļuks.

«Es runāju ar milicijas vienības «Mirotvorec» brīvprātīgo Mikolu Luņko, kurš bija krievu gūstā Rostovas slimnīcā. Viņš pastāstīja, ka krievi savus zaudējumus lēš uz tūkstoti tikai Ilovaiskas apkaimē vien un vairāki tūkstoši ir palikuši par invalīdiem,» sacīja amatpersona.

Brīvprātīgais arī teicis, ka Krievijas medicīniskās aprūpes lidmašīnas ik pēc pusstundas vedušas Krievijas karavīrus prom no slimnīcas, jo Rostovas slimnīcā vairs nav bijis iespējams sniegt viņiem palīdzību, sacīja Daņiļuks.

13.septembrī Ukrainas aizsardzības ministrs Valērijs Heletejs paziņoja: kaujās pie Ilovaiskas krituši 107 Ukrainas karavīri. Krievijas puses upuri ir lielāki - ne mazāk kā 300 kritušo, sacīja ministrs.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējie teroristi aprīļa vidū Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsa pretterorisma operāciju.

Augusta beigās Ukrainas kontinentālajā daļā iebruka Krievijas armijas regulārās vienības un izvērsa uzbrukumu pret Ukrainas armiju.

NATO Eiropas spēku virspavēlnieks Filips Brīdlovs vēl pagājušajā nedēļā sacīja, ka Donbasā atrodas četri Krievijas Bruņoto spēku bataljoni.

Atbilstoši Krievijas aktīvistu datiem Ukrainā kritušo Krievijas karavīru skaits jau pārsniedzis 3500.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienības, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Komentāri (112)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu