Piecas «iekārojamas māmiņas» kinofilmās

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pēdējos gados arvien vairāk slavenību izsakās par filmu industrijā pastāvošo diskrimināciju pēc dzimuma un vecuma. Aktrise Džeimija Lī Kērtisa Holivudu nodēvējusi par «ļoti nežēlīgu biznesu», norādot, ka sievietes tiek «sodītas» par novecošanu. Arī amerikāņu aktrise Līva Tailere (Liv Tyler) sacījusi, ka 38 gadu vecumā Holivudā jūtoties kā «otrās šķiras cilvēks». «Manā vecumā parasti piedāvā spēlēt sievu vai draudzeni - savā ziņā otrās šķiras cilvēku,» viņa izteikusies. Taču, kā zināms, seksīgas sievietes un seksīgas mammas var būt jebkurā vecumā. Un arī Holivudā tomēr ir vairāki piemēri, kur aktrises jau Balzaka vecumā un vecākas ir nospēlējušas neaizmirstamas lomas. Lūk, dažas no iekārojamākajām «māmiņām» Holivudas filmās.

 
Džūlija Robertsa kā Ērina Brokoviča
Džūlija Robertsa kā Ērina Brokoviča Foto: Kadrs no filmas

5. Džūlija Robertsa kā Ērina Brokoviča

Par šo trīs bērnu mammas Ērinas Brokovičas lomu 2000. gada filmā «Erin Brockovich» Džūlija Robertsa nopelnīja «Oskara» balvu. Filmā sieviete, kas ir divreiz šķīrusies un kurai ir vien pamatizglītība, pēc neveiksmīgas prasības tiesā pret bagātu ārstu, kura auto viņu reiz notrieca ceļmalā, konstatē, ka nav spējīga pat apmaksāt pieticīgo dzīvokli. Viņa riskē un dodas uz sava advokāta kantori, lai pieteiktos darbā. Sākotnēji viņš nevēlas sievietei dot darbu, taču Ērina atsakās samierināties ar noraidījumu.

Robertsa tiešām labi nospēlē gudru, apņēmīgu sievieti, kura arīdzan lieliski izskatās.

 
Demija Mūra
Demija Mūra Foto: REUTERS/ScanPix

4. Demija Mūra kā Ērina Granta

Pirms kāda laika veiktajā aptaujā erotiskā drāma «Striptease» («Stiptīzs») ar Demiju Mūru galvenajā lomā atzīta par kino fanu mīļāko filmu, kuru skatoties viņi izjūt kaunpilnu baudu. Mūra šajā filmā spēlē striptīza dejotāju - māti, kura cīnās par tiesībām uz savu meitu. Par šo lomu Demija nopelnīja tam laikam rekordlielu summu - 12 miljonus dolāru.

 
Anna Bankrofta un Dastins Hofmans
Anna Bankrofta un Dastins Hofmans Foto: publicitātes

3. Anna Bankrofta kā misis Robinsone

1967. gada filmā «The Graduate» («Absolvents») viens no spilgtākajiem tēliem neapšaubāmi ir misis Robinsone - garlaikota, cietsirdīga mājsaimniece, kuras personāžu slavenu padarīja Anna Bankrofta (Anne Bancroft). Viņas tīklā iekrīt jauniņais students (Dastins Hofmans).

 
Džīna Deivisa kā Samanta Keina
Džīna Deivisa kā Samanta Keina Foto: Kadrs no filmas

2. Džīna Deivisa kā Samanta Keina

Aktrise Džīna Deivisa (Geena Davis) 1996. gada filmā «Long Kiss Goodnight» tēlo garlaikotu priekšpilsētas mammu, kura pēc sitiena pa galvu lēnām sāk nojaust, ka ir bijusi slepenā aģente. Drīz viņa pārvēršas par seksīgu, slapju tēkreklu nēsājošu blondīni - slepkavu.

 
Kima Beisindžere kā Seleste Martina
Kima Beisindžere kā Seleste Martina Foto: Ekrānuzņēmums

1. Kima Beisindžere kā Seleste Martina

Ja esi pārāk jauns, lai atcerētos, cik seksīga astoņdesmitajos gados bija amerikāņu aktrise Kima Beisindžere (Kim Basinger), varam ieteikt noskatīties filmu «My Stepmother is an Alien» (1988). Filmas sižets ir diezgan uzjautrinošs. Uz mūsu planētu tiek nosūtīts citplanētietis seksīgas blondīnes izskatā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu