Seriālā «Māja pie ezera» sākas pirmās intrigas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LTV

«Māja pie ezera» ir jauns Latvijas Televīzijas seriāls, kas stāsta par trīs paaudžu sieviešu dzīvi Rīgā un laukos. Pirmās seriāla sērijas jau varējām vērtēt pagājušajās sestdienās - tās skatītājus iepazīstināja ar varoņiem un ieveda sižeta virpulī. Šovakar gaidāma trešā sērija, kur lēnām sāks pieaugt spriedze...

Seriāls saņem dažādas atsauksmes

Pirmās sērijas jau saņēmušas dažādu vērtējumu - kāds novērtē aktieru darbu, bet kāds jau atkal pasmejas par kārtējo latviešu produktu.





Sižetiskās līnijas mudžekļi

«Mājas pie ezera» galvenā varone ir Madara Tērauda (40), jauka, ar dzīvi apmierināta sieviete. Viņa ir radošās daļas vadītāja reklāmas aģentūrā «Hop Art». Aģentūru viņa kopā ar kolēģiem izveidojusi no nulles un strādā tur visu mūžu. Madaras vīrs Kārlis Tērauds ir inženieris, strādā lielos būvniecības objektos. Meita Dārta nesen beigusi skolu un studē mārketingu. Taču īstenībā Dārta vēlas kļūt par dziedātāju. Mākoņi pār mierīgo Madaras dzīvi savelkas, kad reklāmas aģentūrā ienāk Maija un Ivo. Viņi ir jaunās paaudzes pārstāvji, tāpēc pierunā aģentūras priekšnieku mainīt reklāmas aģentūras stratēģiju un no Madaras atbrīvoties. Madara zaudē darbu un nevar atrast citu. 40 gadi spožajā reklāmas biznesā jau ir daudz. Liels palīgs viņai nav arī vīrs Kārlis. Gadu gaitā laulības saites atslābušas. Vienīgā, kas saprot Madaras problēmas, ir vīra māte Sofija. Sofija Tērauda Madarai ir mātes vietā. Īsto māti Madara atceras vāji. Ģimene ir šķīrusies sen, un Madara augusi pie tēva. Sofija mudina Madaru satikt māti un izrunāt pagātnes notikumus. Madara padomam klausa. Mājā pie ezera Madara ierauga pavisam citu dzīvi.

Foto: LTV
Foto: LTV

Madara ir izmisumā — viņa palikusi viena ar savām problēmām. Darbu atrast neizdodas. Vīrs Kārlis Madaras problēmas nesaprot. Madaru nomoka jautājums, kādēļ gan tas viss tā ir noticis. Madaru bērnībā pametusi māte — viņai šķiet, ka vēsture atkārtojas. Madaras vīramāte Sofija iesaka uzmeklēt māti un izzināt pagātnes noslēpumus. Madara ir satraukusies, jo savu māti nav satikusi kopš bērnības. Abas tiekas dzimtas mājās, taču izrunāšanos traucē dažādi šķēršļi. Visbeidzot pēdējais — Madara ir spiesta atgriezties Rīgā, jo vīramātei paliek slikti ar sirdi… Vai Madarai nav lemts izrunāties ar māti?

Seriāls tapis pēc poļu rakstnieces Malgožatas Kaličinskas tāda paša nosaukuma romāna motīviem.

Foto: LTV

Košais aktieru ansamblis

  • Madara — Sandra Kļaviņa. Jauka un dzīvespriecīga četrdesmitgadniece, kura savu vecumu līdz šim ne brīdi nav uztvērusi kā problēmu. Mīl savu ģimeni, priecājas par sasniegumiem darbā. Darba zaudēšana viņai ir liels trieciens. Tomēr Madara spēj atrast jaunu dzīves ceļu un jaunus draugus pie mātes Alsungā.
  • Marija (Madaras māte) — Katrīne Pasternaka. Gudra un moderna sieviete, kuru dzīve laukos nav padarījusi gurdu. Marijai par visu ir savs viedoklis, ko viņa nemaina, bet arī nevienam neuzspiež. Marijas pagātnē ir kaislīga mīlestība, kas sagriezusi dzīvi kājām gaisā.
  • Kārlis (Madaras vīrs) — Andris Keišs. Inženieris Kārlis Tērauds ir labs vīrs Madarai, lielisks tēvs Dārtai un mīlošs dēls Sofijai. Bet Kārļa dzīvē kaut kā pietrūkst. Tāpēc viņš satuvinās ar savu priekšnieci, arhitektu biroja īpašnieci Artu. Abu attiecības veidojas kā rūpīgi plānots projekts.
  • Ēvalds (Marijas draugs) — Tālivaldis Lasmanis. Alsungas mežzinis. Ēvalds ir sabiedrības balsts, pie viņa vēršas, ja kādam ir problēmas. Ēvalds uzņemas līdera lomu un vienmēr zina, kas ir labi un kas slikti. Ēvalds jau sen mīl Mariju.

Citās lomās

  • Katrīna (Marijas pieņemtā māsa) — Inese Kučinska-Laukšteine. Kate ir jauka sieviete, kas aizkavējusies bērnībā. Viņa runā ar govīm, izdzenā lietu, un viņai ļoti garšo konfektes «Gotiņa». Kate ir Marijas pieņemtā māsa. Marija ir viņas dzīves centrs.
  • Lauku ārsts Jānis Ulpe — Gints Grāvelis. Jānis Ulpe ir lauku zobārsts. Viņam patīk fotografēt. Viņa pieņemamajā telpā ir paša uzņemtas Alsungas iedzīvotāju fotogrāfijas. Jānis ir šķīries, viņa pagātnē ir kāds noslēpums.
  • Dana Čerņecova, Maija Doveika, Gundars Grasbergs, Artis Robežnieks, Janus Johansons, Rihards Rudāks un citi. Pavisam ap 40 Latvijas teātru labāko aktieru.

Seriāla notikumiem 13 sēriju garumā varēs sekot no 26. septembra sestdienās LTV1 pēc «Panorāmas».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu