Notiks pēdējie «Survival Kit 6» programmas pasākumi (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no LMC Informācijas centra arhīva

Šodien (26.09.) bijušajā tekstilfabrikā «Boļševička» un rīt, 27. septembrī, Vāgnera zālē, Vāgnera ielā 4, notiks pēdējie laikmetīgās mākslas festivāla «Survival Kit 6» programmas pasākumi, informē festivāla organizatori.

Tekstilfabrikā «Boļševička» plkst.18.30 notiks skaņu mākslinieka «Aon» jeb Jevģenija Načisa muzikālais priekšnesums «Cilvēks pret robotu». Priekšnesuma laikā mākslinieks piedāvās apmeklētājiem iegrimt industrializācijai raksturīgajās skaņu ainavās, vēstot par cilvēka mūžīgo tieksmi meklēt veidus, kā tikt vaļā no monotonajiem, fiziski smagajiem darbiem, idealizēt inovācijas un aizmirst par cilvēka kā sugas trūkumiem ceļā uz ideālo dzīvi. Pašu mākslinieku ļoti iedvesmo bijušās tekstilfabrikas pamestā ēka, kas raisa nostaļģiju par kādreizējo varenību, no kuras izrauta «sirds» un «dvēsele» - ražošanas iekārtas, materiāli, nepārtrauktā kustībā esošais konveijers un tā darbinieki.

Vāgnera zālē plkst.18.30 festivāls «Survival Kit 6» noslēgsies ar muzikālu performanci «9 dziesmas par nebijušām sajūtām», kas vienlaikus aizsāks multimediālā mākslinieka Hardija Lediņa (1955-2004) jubilejas gadu, ko 2015.gadā producēs Laikmetīgās mākslas centrs. Lai radītu siltu noskaņu drēgnā rudens vakarā, mūziķi Inguna Rubene (agrāk Černova), Nils Īle, Agnese Uzule, Edgars Jansons, Zane Lase un Elza Lase veidos sajūtu un improvizācijas spēli no «NSRD» jeb «Nebijušu sajūtu restaurācijas darbnīcas» 80.gadu dziesmām.

Festivāls «Survival Kit» Eiropas kultūras galvaspilsētas programmā šogad norisinās no 4. septembra līdz 27. septembrim. Festivālā, kura tēma šogad ir «Utopiskā pilsēta», piedalās vairāk nekā 70 dalībnieki no 25 valstīm. «Survival Kit» ir pamanāmākais un starptautiski atzītākais laikmetīgās mākslas festivāls Latvijā, kas ik gadu uzrunā un iesaista līdz 15 000 apmeklētāju.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu