Jau 47. reizi norisināsies Sāremā rallijs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

10. un 11. oktobrī Igaunija, Sāremā salā norisināsies viens no tradīcijām bagātākajiem sporta notikumiem autosportā Baltijā – Silveston 47. Sāremā Rallijs 2014. Kā ik gadu rallijs arī šogad pulcēs kuplu dalībnieku skaitu, un uz starta izies arī latviešu ekipāžas.

Rallija starts notiks piektdien, 10. oktobrī Kuresāres centrā, kur dienu vēlāk, 11. oktobrī plānots arī rallija finišs. Silveston Sāremā Rallija braucējiem kā ierasts divu dienu laikā būs jāveic vairāki ātrumposmi, kuru kopējais garums ir 450 km, no kuriem 10 ātrumposmus 110 km garumā veido grants ceļš. Rallija maršruts vedīs pa ceļiem salas vidienē un rietumu daļā.

Pirmais autorallijs Sāremā salā noritēja 1974. gadā, bet 1993. gadā tas ieguva starptautisku statusu un oficiālu nosaukumu – «Sāremā». Interesanti, ka pirmie viesu braucēji šajā rallijā bija tieši latvieši, kuri rallija piedalās kopš 1976. gada. Patlaban sacensībās ik gadu piedalās arī braucēji no Somijas, Krievijas, Norvēģijas, Lietuvas, Ukrainas un citām valstīm. Piedalījusies ir pat pasaules čempione autosportā – somiete Eija Jurvanena. Līdz šim neviens rallijs nav aizvadīts bez Kaugatuma - Toomalouka ātrumposmiem, kas, gadiem ritot, kļuvuši par Sāremā rallija firmas zīmi. Tāpat pēdējos gados popularitāti atgūst arī pilsētas posms, kas pirmo reizi tika braukts 1980. gadā.

Foto: Publicitātes foto

Kā pierāda Sāremā rallijs, aizvien jaunas sportistu paaudzes Igaunijā turpina rūpēties par autosporta popularitāti. Ik gadu Igaunijā notiek ievērojami ralliji, apvidus auto sacensības un arī slēgto trašu sacīkstes. Turklāt Dienvidigaunijas pilsētā Pērnavā atrodas arī viena no modernākajam slēgtajām trasēm «Auto24». Pēc 2012. gadā veiktās rekonstrukcijas trasē iespējams organizēt sacensības četrās dažāda garuma un formas trasēs, no kurām garākā ir 3,2 km. «Auto24» trasē tiek organizēti riņķa trases Ziemeļeiropas, Skandināvijas, Somijas, Igaunijas un Baltijas čempionāta posmi. Savukārt laikā, kad trasē nenotiek sacensības, interesentiem tiek piedāvāta iespēja izmantot trasi treniņu, kā arī izklaides braucieniem.

Turpretī mazākajiem braucējiem, kuri tikai sapņo par nākotnes karjeru autosportā, Igaunijā ir iespēja apgūt braukšanas prasmes jau kopš pašas mazotnes. To ikviens interesents var darīt Igaunijas ceļu muzejā, kur mazie autosporta un braukšanas entuziasti var apgūt braukšanas prasmes un iegūt zināšanas par ceļu noteikumiem īpašā bērniem veidotā trasē. Šāda iespēja pieejama arī Igaunijas pierobežas pilsēta Urvastē, kur izveidota īpaša Satiksmes pilsēta: tajā iespējams ne tikai apgūt satiksmes noteikumus un apgūt braukšanu, bet arī pierādīt savas prasmes spēlēs un sacensībās, kas, protams, norit vidē, kurā sastopams viss, kas pieder pilsētas satiksmei.

Plašāka informācija par Sāremā ralliju, pieteikšanās iespējam un sacensību nosacījumiem pieejama tā oficiālajā interneta vietnē: www.saaremaarally.eu un www.visitestonia.com.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu