Stūra māja apmeklētājiem būs pieejama ilgāk, nekā plānots (12)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Lielā pieprasījuma dēļ no šodienas ceturtdienās un piektdienās tiks pagarināts Stūra mājas darba laiks bezmaksas daļai un nodrošinātas papildu ekskursijas «Čekas pagrabos» gida pavadībā plkst.17.15, 18 un 18.45, informē nodibinājuma «Rīga 2014» sabiedrisko attiecību programmas vadītājs Mārtiņš Drēģeris.

Jau ziņots, ka kopš šī gada 1.maija Latvijas Okupācijas muzeja bezmaksas izstādi «Stūra māja. Lieta Nr.1914/2014» apskatījuši 32 736 apmeklētāji, ekskursiju «Čekas pagrabos» gida pavadībā ir izstaigājuši vairāk nekā 21 360 interesentu, bet piecas izstādes - «Draudzības (re)konstrukcija», «Latvieša koferis», «Par spīti visam», «10 lietu stāsti par cilvēku un varu» un «Liktens lietu muzejs» - aplūkojuši 8734 apmeklētāji.

Eiropas kultūras galvaspilsētas ekspozīcija «Stūra māja. Lieta Nr.1914/2014» ir atvērta līdz 19. oktobrim.

Piecas izstādes - «Draudzības (re)konstrukcija», «Latvieša koferis», «Par spīti visam», «10 lietu stāsti par cilvēku un varu» un «Liktens lietu muzejs» -, kas atrodas ekspozīcijas ceturtajā un sestajā stāvā, ir pieejamas bez iepriekšējas pieteikšanās.

Nodibinājums «Rīga 2014» pauž gandarījumu, ka atbildīgās valsts institūcijas ir atsaukušās ekspozīcijas «Stūra māja. Lieta Nr.1914/2014» darbinieku un nodibinājuma «Rīga 2014» aicinājumam vistuvākajā laikā rast risinājumu ekspozīcijas turpmākās apskates iespējai.

Jau ziņots, ka Kultūras ministrija (KM) atbalsta Stūra mājas kā kultūras un vēsturiskā pieminekļa, kā arī piemiņas vietas saglabāšanu. KM uzskata, ka publiski pieejamam vajadzētu būt Stūra mājas pirmajam stāvam un pagrabstāvam - ēkas daļai, kas atzīta par valsts nozīmes vēsturiska notikuma vietu.

Stūra māju saglabāt aicinājusi Latvijas Okupācijas muzeja biedrība. Ēkas atbalstam tiek vākti paraksti arī sabiedrības iniciatīvu portālā «Manabalss.lv». Iniciatīvā valdība aicināta veidot ilgtermiņa plānu Stūra mājas saglabāšanai Rīgā.

Tematiskās līnijas «Brīvības iela» kurators Gints Grūbe, jau atklājot Stūra mājas ekspozīciju, norādījis uz nepieciešamību tikt skaidrībā par to, kas notiks ar ēku pēc ekspozīcijas noslēguma. Viņš iepriekš pastāstīja, ka tas būs jautājums «ne tikai par kalendāriem plāniem vai nekustamā īpašuma funkcionalitāti».

Biļetes iespējams iegādāties savlaicīgi «Biļešu servisa» kasēs vai internetā.

    Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu